>  Actueel  >  Ervaringsverhalen

Ervaringsverhalen

 • ‘Ik dacht alleen maar: ik heb gefaald’

  ‘Ik kreeg hulp aangeboden. De buurvrouw, mijn familie, de huisarts, maatschappelijk werk. Telkens zei ik: ik ga het zelf doen. Maar ik deed het niet. Ik zat tien jaar op de bank, de fles binnen handbereik. Totdat ik ‘ja’ zei tegen een schuldhulpmaatje.

 • 'Niet te oud voor CityBOX'

  Bram Klopper fluitend naar het werk
  Na drie jaar in de WW en een jaar in de bijstand vond Bram Klopper (62) weer werk. Hij is dolgelukkig bij carrosseriebouwer CityBOX in Lopik. “Die uitkering vond ik niks. Ik wilde werken. Toen kreeg ik deze kans. Die heb ik met beide handen gepakt.”

 • Uit de schulden, nu bedrijfsleider

  Tieneke zette kringloopwinkel op
  Vorig jaar nog schulden en werkloos. Nu bedrijfsleider van Kringloopwinkel Vianen.  Tieneke van Putten (58)  deed het grotendeels op eigen kracht. “Maar zonder hulp van WIL was het niet gelukt.”

 • Yassine leert veel in ‘t Amsterdammertje

  Yassine Boulfiham (32) werkt in restaurant ’t Amsterdammertje. Dit restaurant kreeg in 2010 een Michelinster. Yassine is onderdeel van het gedreven team. Hij werkt er 32 uur per week op een garantiebaan.

  Op de foto Accountmanager Jamal el Mourabit van WIL

 • 'Via WIL aan de slag in de zorg'

  'Ik heb het op eigen kracht gedaan"

  De zorg trok Susanne van Engelen (35) uit IJsselstein altijd al. Pas nu maakt ze er haar werk van. Via het WijkLeerbedrijf IJsselstein van WIL volgt ze een zorgopleiding en doet ze werkervaring op. Een betaalde baan in de zorg ligt in het verschiet. “Eindelijk uit de bijstand!”

 • Anelca maakt nu haar eigen toekomst

  Anelca maakt nu haar eigen toekomst Anelca (24) volgt een werkend-leren opleiding bij het RIVM in Bilthoven. School boeide haar niet, in werken had ze geen zin. Maar ze wil een voorbeeld zijn voor haar dochter.

 • 'Van ver gekomen, goed op weg'

  Sylvana werkt weer met plezier

  Sylvana Plomp (32) uit Houten zat diep in de put, toen ze via WIL bij Kringloopwinkel Noppes werkervaring ging opdoen. Veel animo om aan de slag te gaan had ze niet. Maar met steun van bedrijfsleider Arie Smeding vond ze haar zelfvertrouwen en werkplezier terug. “Sylvana is van ver gekomen.”

 • Simone wil geen taalles missen

  Simone kwam in 2006 met haar dochter vanuit Suriname naar Nederland. In Suriname zat ze tot haar 6e op school. Daarna moest ze meehelpen en de kost verdienen. In Nederland trouwde ze met een man die schulden maakte. Simone wist van niets. Totdat ze bij WIL kwam. Haar werkcoach liet haar lezen wat hij had gedaan en vroeg haar of ze dit begreep. Toen werd het snel duidelijk. Ze kon niet goed lezen en schrijven.

 • Het Jongerenloket wijst jongeren de weg

  Een diploma halen is belangrijk, maar niet voor iedereen vanzelfsprekend. Jongeren die bij ons Jongerenloket komen, weten niet altijd de juiste weg of zijn soms teleurgesteld en hebben weinig zelfvertrouwen. Zij hebben behoefte aan ondersteuning. Die biedt het Jongerenloket.

 • 'Met garantiebaan aan de slag in het UMC'

  Angelique hoort er helemaal bij

  Angelique van Tessel (41) uit IJsselstein draagt haar steentje bij aan de OK-afdeling van ziekenhuis UMC in Utrecht. Dat ze vanwege haar beperking een garantiebaan heeft, speelt geen rol voor haar collega’s. “Ze zijn blij met mij.”

 • Van fabrieksdirecteur tot pakketbezorger

  In Syrië was hij directeur van een marmerfabriek, in Nederland is hij pakketbezorger bij Post NL én een zeer gewaardeerd vrijwilliger bij Nieuwegeinse bibliotheek De Tweede Verdieping. Vluchteling Ahmad Alaji (46) houdt niet van stilzitten.

 • 'Budgetcursus helpt mensen met schulden'

  Ook met een goede baan, een helder verstand en een prima inkomen kun je in de schulden komen. Het overkwam Soraya (36) en Sharon (42) uit Houten. Met hulp van WIL zijn ze nu hard op weg naar een schuldenvrij bestaan. “We hebben heel veel geleerd van de budgetcursus van WIL.”

  “Ik hou nu zelfs geld over”

 • 'Ik put zelfvertrouwen uit mijn werk'

  Een opleiding volgen, haar leven op de rit krijgen. Dat dat haar dat ooit zou lukken, had Sarah Wiesman (27) uit Houten niet meer voor mogelijk gehouden. Maar met steun van WIL gaf ze zichzelf een toekomst.

 • 'Onze offers waren niet tevergeefs'

  “Je moet een knop omzetten. ” Na drie jaar zijn de Nieuwegeiners Marina van der Plaats (73) en Carel Tuinder (69) weer schuldenvrij. Makkelijk was het niet, maar met steun van WIL sloeg het stel zich er doorheen.

 • 'Je moet het wel zelf doen'

  Leeftijd of een indrukwekkend cv? Directeur Peter Merton van Klusservice Utrecht kijkt liever naar de persoon en diens motivatie. Monique van der Horst (53) en Walter Beerens (36) danken er hun baan aan. WIL hielp hen een handje. “Maar je moet het wel zelf doen.”