Let op! Maandag 1 juni is het Tweede Pinksterdag. WIL is dan gesloten. De dienstverlening van WIL is door het coronavirus aangepast. Klik hier voor meer informatie.

WIL onderzoekt wat de versoepeling van de landelijke corona-maatregelen betekent voor onze dienstverlening. Voorlopig blijft onze dienstverlening aangepast.

  • - alle afspraken en bijeenkomsten gaan in deze periode niet door. Waar mogelijk vinden ze per telefoon plaats
  • - per telefoon en e-mail zijn wij bereikbaar
  • - houdt u rekening met langere wachttijden

Aangepaste openingstijden receptie

  • maandag tot en met vrijdag
  • van 08:30 tot 12:30 uur

WIL zorgt er in ieder geval voor dat

  • - we uitkeringen op tijd betalen
  • - we belangrijke afspraken zoveel mogelijk per telefoon doen
  • - het budgetbeheer van schuldhulpverlening doorgaat

Lees hier meer over de aangepaste dienstverlening

Lees hier meer nieuws over de Tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers (Tozo)

 >  Actueel  >  Ervaringsverhalen  >  Anelca maakt nu haar eigen toekomst

Anelca maakt nu haar eigen toekomst

Anelca maakt nu haar eigen toekomst Anelca (24) volgt een werkend-leren opleiding bij het RIVM in Bilthoven. School boeide haar niet, in werken had ze geen zin. Maar ze wil een voorbeeld zijn voor haar dochter.

Via WIL werd Anelca in februari dit jaar aangenomen bij het RIVM in Bilthoven. Vier dagen per week werkt ze daar als administratief medewerkster. Eén dag zit ze in de schoolbanken. Ze volgt een administratieve werkend-leren opleiding.

Ik wil een voorbeeld zijn

Jarenlang kreeg de alleenstaande moeder een bijstandsuitkering en vond dat eigenlijk wel best. Haar dochter Lyna van vier gaf de aanzet tot verandering. “Ik wil een voorbeeld voor haar zijn”, zegt Anelca. “Een werkende moeder die haar eigen boterham verdient.”

Ik zet door

Ze moet er wel wat voor doen. Omdat ze geen auto heeft, reist ze elke dag met het openbaar vervoer naar Bilthoven. Dat kost haar dagelijks ruim twee uur reizen. Toch weet Anelca zeker: ik zet door. “Ik wil een goede baan, zodat ik goed voor Lyna en mezelf kan zorgen. Daarom wil ik mijn opleiding écht afmaken. Het eerste jaar heb ik gehaald, komend schooljaar begin ik aan het tweede jaar. Ik ben blij dat ik deze kans heb gekregen.”