>  Actueel  >  Ervaringsverhalen  >  Dankzij motivatie en passie - Roy vond een baan in de ICT

Dankzij motivatie en passie - Roy vond een baan in de ICT

Roy Dupree (29) straalt. Hij kreeg waar hij zijn zinnen op had gezet: een baan in de ICT. Roy Hogendorp van bemiddelingsbureau World For Work koppelde hem aan ICT-bedrijf Actacom. “Zijn motivatie gaf de doorslag.”

Roy Dupree werkte in de detailhandel, maar kwam op straat te staan. Wat nu? Het liefst wilde hij een baan in een sector die zijn hart heeft: de ICT. Hij zat in zijn vrije tijd altijd achter de computer. “Ik ben een beetje een nerd.”

Maar een ICT-opleiding of ervaring had hij niet. Sollicitaties leidden tot niets. Tot hij via WIL in contact kwam met Roy Hogendorp. “Op basis van zijn CV had ik mijn twijfels. Maar toen ik hem de eerste keer ontmoette, wist ik: die jongen hééft het. Hij sprak met veel kennis van zaken en heel gepassioneerd over de ICT en hoe graag hij daar aan de slag wilde. Ik kwam er zelf amper tussen.

” Roy Hogendorp nam zijn pupil onder zijn hoede, hielp hem bij het opstellen van een nieuwe CV en bracht hem onder de aandacht van ICT-bedrijven. Die staan te springen om gemotiveerde medewerkers die graag willen leren.

Bij Actacom in Utrecht zagen ze hem wel zitten. Daar kreeg hij, na een maand proeftijd, een contract op de afdeling Support. Inmiddels volgt hij ook een vakopleiding.

“Ik ben er helemaal op mijn plek”, zegt Roy Dupree. “En omdat ik nu ook uit de bijstand ben en meer geld verdien, ben ik aan het sparen voor een eigen huis voor mijn gezin en mij.”

Roy Dupree is een voorbeeld voor andere werkzoekenden, zegt Roy Hogendorp: “Hij laat zien dat je met enthousiasme, passie en motivatie veel kunt bereiken.”