>  Actueel  >  Ervaringsverhalen  >  'Geef nooit op'

'Geef nooit op'

Shana Wright (34) kreeg met hulp van WIL haar leven weer op de rit. Nu heeft ze een baan, een huis, een gezin en een toekomst. Haar geheim: “Nooit opgeven.”

Shana stráált. En ze heeft er reden toe. Drie prachtige kinderen, een fijn huis, een goeie baan en een lieve partner. “Ik ben van ver gekomen. Maar het had ook anders kunnen aflopen.” In haar jeugd zorgde Shana voor haar doodzieke moeder en haar tien jaar jongere zusje. Na het overlijden van haar moeder werd ze pleegouder voor haar zusje. Op haar 24-ste kreeg ze haar eerste kind. Met dubbele baantjes hield ze het hoofd boven water.

Alleenstaand

Maar op zeker moment werd het haar allemaal teveel. “Ik stond er als alleenstaande moeder alleen voor, had schulden en wist niet hoe ik verder moest.” Ze meldde zich bij het Jongerenloket van WIL. “Dat was voor mij de juiste plek op het juiste moment. Ze gelóófden in me. Daardoor ging ik ook weer in mezelf geloven.”

Alles kan

Ze vond werk, volgde een opleiding voor onderwijsassistent en vond een baan op een basisschool. Na de zomer gaat ze de HBO-opleiding pedagogisch educatief professional volgen. “Onderwijs is mijn passie.” Haar boodschap: “Wat je ook heb meegemaakt, hoe moeilijk het ook is om weer op te staan als je het niet meer ziet zitten, blijf in jezelf geloven en geef nooit op."