>  Actueel  >  Ervaringsverhalen  >  Hamburgers bakken bij McDonald’s

Hamburgers bakken bij McDonald’s

In zijn vaderland Eritrea volgde Robel Tsegay (27) een opleiding tot timmerman. Tot hij moest vluchten. Nu bakt hij hamburgers bij McDonald’s in IJsselstein. Ook leuk, vindt hij.

Robel houdt van aanpakken. Of het nou timmeren is, werken als orderpicker in een magazijn of hamburgers bakken bij McDonald’s. “Ik werk graag”, zegt hij. “Waarom? Ik ben getrouwd en heb twee kinderen, een van drie en een van een half jaar. Ik moet geld verdienen om voor hun te zorgen.”

Na zijn komst naar Nederland in 2014 ging Robel verder met zijn opleiding tot timmerman. Daarnaast had hij tijdelijke baantjes. Maar toen zijn eerste kind werd geboren, stopte zijn vrouw tijdelijk met werken om voor de kleine te zorgen. Robel moest als kostwinner serieus geld gaan verdienen.

Toen hij vorig jaar werkloos raakte, vond hij via WIL een baan bij McDonald’s in IJsselstein. Eerst parttime, voor drie maanden. Maar hij deed zijn werk zo goed, dat hij een contract voor onbepaalde tijd kreeg. Nu werkt hij 40 uur per week, vooral ’s avonds. “Zodat ik mijn vrouw overdag kan helpen met de kinderen”, vertelt hij.

Het is leuk werken bij McDonald’s, zegt Robel. “Ik heb een goed salaris en leuke collega’s. Het is soms best hard werken, maar we hebben een fijn team en iedereen helpt elkaar.” Ook fijn: hij kan op de fiets naar zijn werk en is in een kwartiertje thuis.

Voorlopig zit hij goed bij McDonald’s. Maar Robel heeft een droom voor de toekomst:  een eigen kapsalon. Ooit, weet hij zeker, komt het ervan.