>  Actueel  >  Ervaringsverhalen  >  Het Jongerenloket wijst jongeren de weg

Het Jongerenloket wijst jongeren de weg

Een diploma halen is belangrijk, maar niet voor iedereen vanzelfsprekend. Jongeren die bij ons Jongerenloket komen, weten niet altijd de juiste weg of zijn soms teleurgesteld en hebben weinig zelfvertrouwen. Zij hebben behoefte aan ondersteuning. Die biedt het Jongerenloket.

Stephanie de Leeuw, Jongerenconsulent Onderwijs, vertelt bevlogen: “Wij wijzen jongeren de weg en nemen ze serieus. We luisteren goed naar ze en helpen ze hun basis op orde te krijgen. Daarna kijken we naar wat ze willen en kunnen. We zetten de jongere centraal. Dus niet in welk hokje pas jij?, maar wat heb jij nodig”.

Jeroen is blij met de hulp van het jongerenloket

Jeroen (18) kwam bij het Jongerenloket voor een uitkering . Hij is blij met de hulp die hij kreeg: “Ik wist niet wat ik wilde en zeker niet wat ik kon. Beveiliger leek mij wel wat. Maar uit een test bleek dat horeca misschien beter bij mij zou passen. Omdat ik in de horeca nog geen ervaring had, zocht WIL voor mij een werkervaringsplaats. En die baan past me als een jas!”.

Dankzij Jongerenloket straks geen uitkering meer

Nu, bijna twee jaar later, wil Jeroen hoger op. Hij  besprak met het Jongerenloket de mogelijkheden om een horeca-opleiding op te pakken: “Ik heb niet de juiste vooropleiding. Dus deed ik een toelatingstest. Blijkt dat ik een horeca-opleiding op ROC niveau 2 aankan. Na de zomer start ik  met werken en leren (BBL-opleiding). WIL heeft geregeld dat mijn werkgever mij daarvoor de ruimte biedt. Dankzij het jongerenloket heb ik na mijn opleiding waarschijnlijk geen uitkering meer nodig!”

Kom eens bij ons langs

WIL en het RMC (Regionaal Meldpunt Coördinatie voortijdig schoolverlaters) werken samen in het Jongerenloket. Wil je werken aan je toekomst? Ben je tussen de 16 en 27 jaar? Dan kun je bij het Jongerenloket terecht met je vragen over je toekomst, opleiding, leren, werken en inkomen. Loop gerust eens bij ons binnen. Dit kan (zonder afspraak) op maandag tot en met vrijdag tussen 13.00 en 16.00 uur. Meld je bij de receptie van WIL op de 1e verdieping van het Stadshuis van Nieuwegein.