>  Actueel  >  Ervaringsverhalen  >  'Niet te oud voor CityBOX'

'Niet te oud voor CityBOX'

Bram Klop fluitend naar het werk
Na drie jaar in de WW en een jaar in de bijstand vond Bram Klop (62) weer werk. Hij is dolgelukkig bij carrosseriebouwer CityBOX in Lopik. “Die uitkering vond ik niks. Ik wilde werken. Toen kreeg ik deze kans. Die heb ik met beide handen gepakt.”

Zijn vorige werkgever ging failliet. Met 40 jaar werkervaring kwam hij niet meer aan de bak. Onbegrijpelijk, vindt hij.  “Werkgevers kijken naar je leeftijd. Niet naar wat je kunt.”

Maar directeur Bastian Brunsveld van CityBOX zag hoe graag Bram wilde werken. Hij gaf hem een kans. “Zijn motivatie gaf de doorslag.” Daar heeft hij nog geen seconde spijt van gehad. “Bram is de olie in de machine. Een harde werker. Hij weet hoe het toegaat in een bedrijf. Zo wil ik er wel meer.”

Op de fiets

Bram fietst iedere dag 9 kilometer van Lopikerkapel naar Lopik en terug. In weer en wind. En altijd is hij op tijd. Elke dag loopt hij kilometers door het bedrijf. “Dit werk houdt me in beweging”, zegt hij. “Belangrijk, want ik heb reuma en moet veel bewegen.”

Eerst werkte Bram op een andere afdeling. Dat werd lichamelijk te zwaar. Hij stapte naar de directeur. Die plaatste hem op een andere afdeling. Nu is zijn werk minder zwaar. “Ik ga elke dag fluitend naar mijn werk. Echt waar.”

Bastian vindt het belangrijk om iedereen een kans te geven. “We draaien goed, ik kan altijd mensen gebruiken. Wie wil werken, kan hier terecht.”