>  Actueel  >  Ervaringsverhalen  >  'Nooit gedacht dat ik zover zou komen'

'Nooit gedacht dat ik zover zou komen'

“Nancy is een aanwinst voor ons bedrijf”, zegt Roy Zomer. “Ze is altijd op tijd, sociaal en kan goed met de klanten overweg. Daarom heeft ze een vast contract gekregen voor 32 uur per week.”

Nancy Gerritse (31) uit Nieuwegein kon door psychische problemen jarenlang niet werken. Nu werkt ze als koerier bij Schotpoort in Breukelen. Ze is er de enige vrouwelijke koerier. “Een echte mannenwereld”, zegt ze. “Maar ik voel me thuis. Het werk is leuk, de collega’s zijn aardig en als ik het soms even moeilijk heb, houden ze rekening met me.”

Zelfvertrouwen

Nancy zat lang thuis met een bijstandsuitkering. “Tot de muren op me afkwamen.” Via WIL kon ze aan de slag bij PAUW bedrijven. Zo leerde ze wat het is om in een bedrijf te werken. Het gaf haar zelfvertrouwen.

Diploma

Eerst was ze via PAUW gedetacheerd bij Schotpoort, nu is ze er in dienst. En ze ging weer leren. Met vlag en wimpel behaalde ze het ADR-diploma en mag met gevaarlijke stoffen rijden.

Ze bezorgt in heel Nederland medicijnen. “Ik heb het in deze coronatijd drukker dan ooit. Het werk is wel anders geworden. Ik zet de medicijnen voor de deur en houd afstand. Mensen hoeven niet meer te tekenen voor ontvangst, dat doe ik voor hen.”

Trots

Het is verantwoordelijk werk. “Ik dacht altijd dat ik niks kon, maar ik kan wel wat.”

Ze wil het niet zijn, maar ze is het wel: trots.