>  Actueel  >  Ervaringsverhalen  >  Slimme René is lekker aan het werk als hovenier

Slimme René is lekker aan het werk als hovenier

René Grobben (22) uit Lopik vond via WIL een baan bij hoveniersbedrijf Jaap van Reeuwijk in Lexmond. “Ik heb het erg naar mijn zin”, zegt hij. Ook zijn werkgever is tevreden: “Als René zo doorgaat, krijgt hij volgend jaar een vast contract.

René is slim en kan hard werken. Maar door zijn handicap (Tourette) is communiceren soms een probleem. Zijn vorige werkgever verlengde daarom zijn contract niet. Maar bij Jaap van Reeuwijk was hij, na bemiddeling van WIL, meteen welkom.

Kans
“We kunnen altijd gemotiveerde mensen gebruiken”, zegt Jaap, die meer medewerkers met een (kleine) beperking in dienst heeft. “Iedereen verdient een kans. René weet van aanpakken, pakt dingen goed op en ligt goed in het team.” Omdat René vooral vaktechnisch nog veel moet leren, krijgt Jaap via WIL een gedeeltelijke vergoeding voor zijn loonkosten.

Eer van je werk
René volgde een opleiding tot assistent-hovenier en doet nu de avondopleiding aankomend hovenier. Hij houdt van zijn werk. “Het is soms zwaar, maar als hovenier heb je echt eer van je werk.”