>  Actueel  >  Ervaringsverhalen  >  'Stratenmaker Oskar welkom bij Scherrenberg'

'Stratenmaker Oskar welkom bij Scherrenberg'

Stratenmaker Oskar Theunissen (31) vond in zijn nieuwe woonplaats Nieuwegein geen werk, want hij had nog geen contacten. Via Werk en Inkomen Lekstroom ging hij aan de slag bij aannemer Scherrenberg.

Het leukste van zijn baan? “De samenwerking met de andere jongens”, zegt Oskar. “We zijn een team.”

Hij was in Noord-Holland voor zichzelf begonnen, maar door corona bleven klussen uit. Na zijn verhuizing naar Nieuwegein kwam hij niet aan de slag. “Ik kende hier niemand.” WIL bracht hem in contact met de Nieuwegeinse aannemer Scherrenberg. Daar trof hij ‘duizendpoot’ Cindy Ruychaver. Die was onder de indruk van Oskars motivatie. “Ik ben zelf via WIL bij Scherrenberg gekomen. Oskar verdiende een kans.”

Investeren
Dat vond ook commercieel directeur Nico Veenendaal van Scherrenberg. Vakmensen die de handen uit de mouwen willen steken zijn altijd welkom, zegt Nico. En Oskar is uit het goede hout gesneden, heeft hij al gezien. “We vinden duurzaamheid erg belangrijk, op milieugebied maar ook sociaal. We investeren in onze mensen en stimuleren ze om een diploma te halen. En bij ons staat gezond en veilig werken hoog in het vaandel.”

Oskar heeft een tijdelijk contract. Grote kans dat hij, als hij zo goed zijn best blijft doen, een vaste aanstelling krijgt. “Ik ga er alles aan doen om dat waar te maken”, zegt hij. “Meer kan ik niet doen.”