>  Actueel  >  Ervaringsverhalen  >  Van pomphouder tot pizzabakker

Van pomphouder tot pizzabakker

In Syrië was Nieuwegeiner Hachem Makaini (55) benzinepomphouder. Nu heeft hij een vaste baan als pizzabakker en gastheer bij Driessen Smaakvermaak, een kookstudio en cateringbedrijf in Nieuwegein.

Het duurde even voor Hachem zijn draai in Nederland had gevonden. Totdat hij via WIL een opleiding tot pizzabakker kon volgen. “Ik hou van pizza’s en het is leuk om ze te maken”, zegt hij.

Gastheer
Via zijn opleiding kwam hij in contact met Mark Driessen van Kookstudio Driessen. Die kon wel wat hulp gebruiken bij zijn workshops. Hachem bleek de juiste kandidaat voor Driessen te zijn. Mark nam hem in dienst. “Hachem is een prima pizzabakker en een geboren gastheer. Ondanks kleine taal- en cultuurproblemen pakt hij zaken goed op.” Hachem is blij dat hij niet meer afhankelijk is van een uitkering.

Jordanië
De twee hebben nu zelfs plannen om samen een bedrijf te starten: im- en export van levensmiddelen van en naar Jordanië, waar Hachem veel mensen kent. “Met zijn taalkennis en contacten kan Hachem daar veel bereiken”, zegt Mark.