>  Actueel  >  Ervaringsverhalen  >  'Verlegen Jeffrey ‘groeit’ bij HEMA Lage Weide'

'Verlegen Jeffrey ‘groeit’ bij HEMA Lage Weide'

'Supertrots’ is Jeffrey (18) op zijn baan in het distributiecentrum van HEMA in Utrecht. En Lucien Stout, zijn teamleider bij de HEMA, is trots op hem. “Jeffrey is in drie jaar enorm gegroeid. Hij is nu een volwaardige collega.”

Jeffrey volgde speciaal onderwijs en kwam terecht op de ompakafdeling in het HEMAdistributiecentrum. WIL regelde dat hij begeleiding kreeg van een jobcoach en ondersteunde HEMA bij het aanvragen van regelingen. In het begin vond Jeffrey het eng. “Ik durfde niemand aan te kijken en niets te vragen.”

Verlegen

Meewerkend voorman Lucien begeleidt vaker nieuwe collega’s. Hij zag meteen hoe gemotiveerd Jeffrey was. “Hij wilde graag werken, maar was erg verlegen. En op onze drukke afdeling is communicatie belangrijk. Ik heb veel met hem gepraat en hem laten zien hoe je mensen benadert. Langzamerhand heeft Jeffrey geleerd zijn collega’s aan te kijken, op ze af te stappen en vragen te stellen.”

Engels

Jeffrey houdt van zijn werk. “Ja joh, ik heb het hartstikke naar mijn zin. Mijn collega’s zijn heel aardig. Ze komen uit allerlei culturen. Met sommigen kun je alleen Engels spreken. Leuk vind ik dat.” Hij volgt een MBO-opleiding logistiek en gaat een dag per week naar school. In april is hij klaar. Wat hij gaat doen als hij zijn diploma heeft? “Ik wil graag hier blijven werken. Maar misschien ga ik later ergens anders kijken.”

Jochie

Lucien: “Toen Jeffrey binnenkwam was het echt zo’n jochie. Nu staat er een stevige vent die van aanpakken weet.”