>  Actueel  >  Ervaringsverhalen  >  Willem vindt zijn plek bij no-nonsense groothandel Lukassen

Willem vindt zijn plek bij no-nonsense groothandel Lukassen

Niet lullen maar poetsen, is het devies bij de Nieuwegeinse groothandel Lukassen AGF. Precies de plek voor zijn cliënt Willem Jacobs (52), bedacht accountmanager Orçun Yürümez van WIL. Goed gezien: Willem krijgt binnenkort een vast contract.

CV’s interesseren hem niet, zegt Jeroen Smitskamp. Hij is de baas van de ompak in de loods van de groothandel in groenten en fruit op Laagraven. “Ik kijk altijd naar de persoon: wil iemand bikkelen? Zo ja, dan is hij welkom. Want iedereen verdient een kans. Maar je moet het wel waarmaken.”

Willem, die in de horeca werkte maar door omstandigheden werkloos raakte, heeft zich bewezen, zegt Jeroen: “Willem kwam een jaar geleden bij ons. Hij heeft zijn kans met beide handen aangegrepen. Hij draait goed mee, werkt hard en past in het team.”

Soms best zwaar werk
Willem heeft het naar zijn zin bij Lukassen: “Ik had 3 jaar niet gewerkt, dus ik moest echt wennen. We maken lange dagen en soms is het best zwaar. Maar de sfeer is goed en ik voel me thuis. Dit bedrijf past bij me.” Dat gevoel had Orçun al toen hij Willem in contact bracht met Lukassen. Hij levert vaker kandidaten aan het bedrijf. “Willem heeft een problematisch verleden. Maar hij heeft orde op zaken gesteld en wilde graag werken. Hij heeft zijn plekje zelf bevochten.”

Geen slappe praatjes
Niet iedereen redt het bij Lukassen, zegt Jeroen. “We zijn een hard, maar ook een warm bedrijf. We houden niet van slappe praatjes. Het is hier altijd hectisch en als je iets fout doet, krijg je dat luid en duidelijk te horen. Maar we zorgen ook goed voor elkaar. Als iemand een probleem heeft, staan we allemaal klaar om te helpen.”