Let op! Maandag 1 juni is het Tweede Pinksterdag. WIL is dan gesloten. De dienstverlening van WIL is door het coronavirus aangepast. Klik hier voor meer informatie.

WIL onderzoekt wat de versoepeling van de landelijke corona-maatregelen betekent voor onze dienstverlening. Voorlopig blijft onze dienstverlening aangepast.

  • - alle afspraken en bijeenkomsten gaan in deze periode niet door. Waar mogelijk vinden ze per telefoon plaats
  • - per telefoon en e-mail zijn wij bereikbaar
  • - houdt u rekening met langere wachttijden

Aangepaste openingstijden receptie

  • maandag tot en met vrijdag
  • van 08:30 tot 12:30 uur

WIL zorgt er in ieder geval voor dat

  • - we uitkeringen op tijd betalen
  • - we belangrijke afspraken zoveel mogelijk per telefoon doen
  • - het budgetbeheer van schuldhulpverlening doorgaat

Lees hier meer over de aangepaste dienstverlening

Lees hier meer nieuws over de Tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers (Tozo)

 >  Actueel  >  Ervaringsverhalen  >  Yassine leert veel in ‘t Amsterdammertje

Yassine leert veel in ‘t Amsterdammertje

Yassine Boulfiham (32) werkt in restaurant ’t Amsterdammertje. Dit restaurant kreeg in 2010 een Michelinster. Yassine is onderdeel van het gedreven team. Hij werkt er 32 uur per week op een garantiebaan.

Op de foto Accountmanager Jamal el Mourabit van WIL

Yassine heeft diverse taken, zoals: snijden, tomaatjes pellen, aardappelnestjes raspen, eieren tikken, kruiden plukken en schoonmaakwerk. Hij mag wekelijks aangeven wat hij wil leren. Als het wat rustiger is in het restaurant, besteden ze daar aandacht aan. Hierbij houdt de werkgever extra rekening met wat hij kan en niet kan.

Accountmanager Jamal el Mourabit van WIL organiseert de ondersteuning van Yassine en regelt de begeleiding. Zo krijgt Yassine ‘jobcoaching’ om te kunnen groeien in zijn werk. Hij leert bijvoorbeeld meer over: duidelijk communiceren, opkomen voor jezelf en omgaan met mensen als het druk is. Belangrijke punten worden ook met de werkgever besproken.

Yassine: “Ik leer steeds meer. Ze weten hier wat ik nodig heb om goed te kunnen werken. Daar houden ze rekening mee. Hierdoor heb ik veel meer vertrouwen gekregen in mezelf.” Jamal vult aan: ”De werkgever is blij met Yassine. Daarom verlengen zij het contract per 1 januari 2019. Samen zien ze de toekomst met vertrouwen tegemoet.”