Jongerentraject Let’s Move afgerond 12 december 2017

Op donderdag 7 december 2017 rondden dertien jongeren het sportieve traject Let’s Move af. Doel van dit 12-weekse traject is om jongeren tussen de 18 en 27 jaar uit de Lekstroomgemeenten in beweging te krijgen door hen te helpen aan een baan, werkervaringsplaats of opleiding.

Het is de vierde keer dat Werk en Inkomen Lekstroom (WIL) in samenwerking met SportID en Sport- en Evenementencomplex Merwestein Let’s Move met succes heeft afgerond.

Wethouder Martijn van Stekelenburg: “De economie trekt aan, het aantal  vacatures neemt toe en de werkloosheid daalt. Dat zijn mooie ontwikkelingen voor de werkloosheid onder jongeren. Maar helaas betekent dat niet dat we achterover kunnen leunen. Want een baan vinden is niet voor alle jongeren even gemakkelijk en vanzelfsprekend. Ze hebben een zetje nodig. Hulp om in beweging te komen. En dat biedt dit 12-weekse traject. Iedereen verdient tenslotte een kans op werk. Dat is belangrijk voor jongeren zelf én voor de samenleving.”

Let’s Move

In een korte tijd kregen de jongeren alles wat nodig is om de volgende stap te zetten. Het concept was eenvoudig: twee keer per week kwamen de jongeren bij elkaar. Ze namen deel aan workshops en maakten kennis met uiteenlopende sportactiviteiten, zoals klimmen, kickboksen, trefbal en basketbal. Ook leerden ze de praktijk kennen door bedrijfsbezoeken.

Projectleider Sarena Ostby van WIL: “Je ziet dat het werkt. Waar het voor de jongeren in het begin nog een verplicht nummer was, ging de knop binnen vier weken om. De kracht van het werken in een groep is dat ze ook elkaar aanspreken op hun verantwoordelijkheden en van elkaar leren. Een paar jongeren vroegen op een gegeven moment zelfs of ze echt moesten stoppen als ze ondertussen een baan zouden vinden. Zo leuk en leerzaam vonden ze het.”

Deelnemer Rik Zuiderduin (25): “Na een burn-out en 2,5 jaar revalidatie van lichamelijke blessures ben ik dit traject gaan volgen om weer terug te komen in de maatschappij. Ik geef nu rondleidingen bij DOMunder en heb tijdens de cursus de stap gezet om een andere richting op te gaan. Let’s Move heeft mij echt geholpen om weer terug te komen.”

wil-lekstroom.nl maakt gebruik van cookies. Meer informatie Sluiten