De dienstverlening van WIL is door het coronavirus aangepast. Klik hier voor meer informatie.

Wij nodigen onze klanten vanaf nu stap voor stap weer uit voor gesprekken bij ons op locatie.

Veel afspraken zullen ook nog per telefoon plaatsvinden.

Aangepaste openingstijden receptie

 • maandag tot en met vrijdag
 • van 08:30 tot 16:30 uur

Lees hier meer informatie over onze voorzorgsmaatregelen tegen corona

 >  Actueel  >  Nieuwsberichten

Nieuwsberichten

 • Daadkracht oktober is uit!

  (19-10-2020)

  In september spraken we weer meer af op kantoor. Nog een stapje terug naar normaal; veilig, verantwoord en coronaproof. Meer collega’s keerden deels terug naar kantoor. Zo kunnen we ons werk voor u beter doen. Het is fijn om te merken dat u begrip heeft voor alle aanpassingen. Samen lukt het prima om veilig af te kunnen spreken. Dank hiervoor.

 • Tip! Uw geldzaken op orde in coronatijd

  (07-09-2020)

  Corona verandert onze wereld. Boodschappen worden duurder en misschien gaan we straks ook meer betalen aan vaste lasten.

 • WIL biedt gratis advies bij geldzorgen

  (27-08-2020)

  Werk en Inkomen Lekstroom (WIL) biedt gratis financieel advies bij geldzorgen. Veel mensen in de regio komen door de coronacrisis ineens zonder werk te zitten. Daardoor daalt hun inkomen. Soms is het fijn als iemand even meekijkt hoe u ervoor staat. Een afspraak met een financieel consulent van WIL is gratis. Alle inwoners van Houten, Lopik, Nieuwegein of IJsselstein kunnen hier gebruik van maken. Zelfstandig ondernemers kunnen terecht bij BBZ Utrecht.

 • Daadkracht juni

  (30-06-2020)

  Sinds half maart lijkt het alsof we leven in een andere tijd. Door alle maatregelen raakt corona iederéén. Ik hoop dat u deze periode goed bent doorgekomen of herstellende bent. Het was mooi om te zien hoe mensen elkaar geholpen hebben. Langzaam kunnen we nu samen de ‘oude’ draad weer oppakken. Lees meer hierover in de Daadkracht.

 • Vanaf nu weer gesprekken bij ons op locatie

  (11-06-2020)
  Voorzorgsmaatregelen tegen corona

  Samen met u zorgen we ervoor dat deze gesprekken veilig plaatsvinden.

 • Aangepaste dienstverlening door coronavirus (update 11 juni 2020)

  (07-06-2020)

  WIL volgt de landelijke richtlijnen op om verspreiding van het coronavirus zoveel mogelijk te beperken. Op dit moment onderzoeken wij wat de versoepeling van de landelijke maatregelen betekent voor onze dienstverlening. Voorlopig blijft onze dienstverlening aangepast.

 • Landelijke campagne ‘Kom uit je schuld’

  (16-01-2020)

  Veel Nederlanders hebben geldproblemen. Als we schulden hebben, wachten we gemiddeld 5 jaar met hulp zoeken. Dat is zonde. Want als je zo lang wacht, wordt het bedrag in die 5 jaar, ruim 10 keer zo hoog. Kom je eruit? 

 • De Daadkracht van december is uit!

  (16-12-2019)

  Het afgelopen jaar hebben wij ons met plezier voor u ingezet. En er is veel gebeurd. Zo helpen wij u, samen met de gemeente, steeds meer in uw eigen gemeente. In 2020 kunt u weer op ons rekenen. En we blijven kijken naar wat u echt nodig heeft.

 • Nieuwe collectieve zorgverzekering

  (29-11-2019)

  De gemeentepolis van Menzis stopt op 1 januari 2020. Woont u in de gemeente Houten, IJsselstein of Lopik? Dan kunt u overstappen naar de nieuwe collectieve zorgverzekering bij VGZ. Deze verzekering heet GemeentePakket Compleet.

 • Kom uit je schuld!

  (25-10-2019)

  Veel Nederlanders hebben geldproblemen. En die problemen worden vaak ernstig, doordat we gemiddeld 5 jaar wachten met hulp zoeken. In die 5 jaar wordt de beginschuld ruim 10 keer zo hoog. Dat is zonde. Kom jij eruit?

 • 'Ondersteuning voor inwoners van Vijfheerenlanden per 1-1-2020 via Avres'

  (24-10-2019)

  De dienstverlening van WIL aan inwoners van Vijfheerenlanden gaat per 1 januari 2020 over naar Avres. Woont u in Vijfheerenlanden? Dan kunt u vanaf 1 januari bij Avres terecht voor hulp op het gebied van werk, inkomensondersteuning en schuldhulpverlening.

 • Werken met een aanvullende uitkering

  (27-09-2019)

  Gaat u voor het eerst werken mét een aanvullende uitkering? Dan bestaat de kans dat u uw aanvullende uitkering laat ontvangt. Dat voorkomt u door op tijd te bellen met onze klantenservice. “Samen vinden we altijd een oplossing”, zegt Marianne Weelink van de uitkeringsadministratie.  

 • Landelijke campagne ‘Kom uit je schuld’

  (03-06-2019)

  Een echtscheiding, een ontslag of een maand huurachterstand; het kan het begin zijn van grote financiële problemen. Naar schatting 1,4 miljoen huishoudens in Nederland hebben problematische schulden of een risico daarop. Mensen met schulden vragen vaak geen hulp of doen dit erg laat, vanwege schaamte of trots.

 • Vanaf dit jaar sneller en makkelijker hulp bij schulden

  (19-03-2019)

  Mensen met schulden kunnen sneller en makkelijker hulp krijgen. WIL heeft op 1 januari een nieuwe aanpak schuldhulpverlening ingevoerd.

  Op de foto Leon Wegen, schuldhulpverlener van WIL

 • Al langere tijd dezelfde uitkering? Vul uw PV in

  (18-03-2019)
  foto van periodieke verklaring

  Heeft u al langere tijd dezelfde uitkering? Dan ontvangt u een zogenaamde halfjaarlijkse Periodieke Verklaring (PV). 

 • IJsselstein zoekt 2 nieuwe leden cliëntenraad

  (20-12-2018)

  Woont u in IJsselstein? En wilt u zich inzetten voor WIL-klanten?
  Dan is de cliëntenraad misschien interessant voor u.

 • Als u het niet eens bent met een besluit

  (12-10-2018)

  Bij WIL nemen we veel besluiten. We werken zorgvuldig, maar soms maken ook wij fouten. Denkt u dat het besluit dat u heeft ontvangen niet klopt? Dan kunt u een bezwaarschrift indienen. Dit is een brief waarin u beschrijft waarom u het niet eens bent met het besluit.

 • Project ‘Vindplaats Schulden’ voorkomt grotere problemen

  (06-09-2018)

  Als u schulden heeft, stapelen problemen zich snel op. Zoek daarom zo snel mogelijk hulp bij onze schuldhulpverlening. Dit kan ook als u nog geen schulden heeft. Om mensen vroeg te kunnen helpen en grotere financiële problemen te voorkomen, doen wij mee aan ’Vindplaats Schulden’. Dit is een project met de gemeentelijke belastingen, zorgverzekeraars en water- en energieleveranciers.

 • Menzis zegt collectieve ziektekostenverzekering op

  (07-08-2018)

  Verzekeraar Menzis heeft het contract van de collectieve ziektekostenverzekering met een aantal gemeenten per 1 januari 2020 opgezegd. Dit geldt ook voor de gemeenten Houten, IJsselstein, Lopik, Nieuwegein en Vijfheerenlanden (Vianen). De gemeenten vinden het belangrijk dat u goed verzekerd blijft.

 • Heeft u al een DigiD?

  (13-07-2018)

  De overheid werkt steeds meer met digitale aanvragen. Daarom is het handig een DigiD aan te vragen. DigiD staat voor Digitale Identiteit. Het is een systeem waarmee de overheid op internet uw identiteit kan controleren.

  Ook bij WIL kunt u met uw DigiD digitale aanvragen doen, wijzigingen of vakantie doorgeven en uw uitkeringsspecificaties en jaaropgave opvragen.

 • Waarvoor kunt u bij de klachtencoördinator terecht?

  (13-07-2018)

  WIL probeert u zo goed mogelijk van dienst te zijn, maar er kan natuurlijk wel eens wat misgaan. Blijf met klachten niet rondlopen. Praat er met iemand over. Dat kan altijd met een medewerker van WIL. Een gesprek kan al voldoende zijn om een situatie of gevoel van onvrede op te lossen. Maar u kunt ook contact opnemen met onze klachtencoördinator, mevrouw Egbers.

 • Cliëntenraad zoekt vertegenwoordigers uit Lopik

  (29-01-2018)

  Woont u in de gemeente Lopik? En wilt u zich graag inzetten voor de belangen van klanten van WIL? Dan is deelname aan de cliëntenraad misschien interessant voor u. De cliëntenraad is namelijk op zoek naar 2 nieuwe vertegenwoordigers uit Lopik.