>  Actueel  >  Nieuwsberichten  >  Als u het niet eens bent met een besluit

Als u het niet eens bent met een besluit (12-10-2018)

Bij WIL nemen we veel besluiten. We werken zorgvuldig, maar soms maken ook wij fouten. Denkt u dat het besluit dat u heeft ontvangen niet klopt? Dan kunt u een bezwaarschrift indienen. Dit is een brief waarin u beschrijft waarom u het niet eens bent met het besluit.

Eerlijk
Het team Bezwaar en beroep behandelt uw bezwaar. Peter van der Voorn, medewerker Bezwaar en beroep: “Hoewel wij in dienst zijn van WIL, kunt u erop rekenen dat we ieder bezwaar eerlijk bekijken. We bekijken het besluit helemaal opnieuw. Zonder dat we daar een mening over hebben. We verzamelen alle informatie. Daarbij luisteren we naar uw argumenten. Ook praten we met de medewerker die het besluit heeft genomen.”

Snel contact
Het is nooit leuk als u denkt dat er een verkeerde beslissing is genomen. Daarom nemen we altijd zo snel mogelijk telefonisch contact met u op. Peter: “Vaak komen we daarna tot een oplossing. Maar wilt u nog een persoonlijk gesprek? Bijvoorbeeld om de situatie verder uit te leggen. Dan kan dat. Dit heet een hoorgesprek.”Meestal krijgt u binnen zes weken na het opsturen van uw bezwaarschrift een ‘beslissing op uw bezwaar’. In deze brief staat of het besluit wel of niet of deels klopte.

Meer over dit onderwerp vindt u de pagina Bezwaar maken.