>  Actueel  >  Nieuwsberichten  >  De DPS-matrix: informatie voor klanten

De DPS-matrix: informatie voor klanten (01-07-2022)

De afgelopen week heeft u mogelijk iets gehoord of gelezen over de DPS-matrix en WIL. Of over Utrechtse gemeenten die een vragenlijst gebruiken die niet meer gebruikt mocht worden door de overheid.

Ons bestuur heeft hier op 25 juni jl. een verklaring over gepubliceerd op deze website.

We gebruikten de DPS-matrix om te voorkomen dat kwetsbare mensen onnodig belast zouden worden. We wisten niet dat dat niet meer mocht. Onze excuses daarvoor.

Werken vanuit vertrouwen

Bij WIL werken we vanuit vertrouwen. Uitkeringen zijn er voor mensen die er recht op hebben. En we gaan zorgvuldig om met gemeenschapsgeld. In 80 procent van de gevallen leidde gebruik van de DPS-matrix tot een verkorte aanvraagroute. Inmiddels zijn we gestopt om de matrix te gebruiken. We zoeken naar een andere manier om te voorkomen dat mensen onnodig belast worden als ze een uitkering moeten aanvragen.

Heeft u vragen?

Mogelijk heeft u als klant vragen naar aanleiding van de berichtgeving. We staan u graag te woord. U kunt bellen met onze klantenservice op telefoon 030 – 7022 300 of mailen naar info@wil-lekstroom.nl. Bij persoonlijke vragen belt een van onze medewerkers u terug.