>  Actueel  >  Nieuwsberichten  >  Een uitkering van WIL? Vakantiewerk loont!

Een uitkering van WIL? Vakantiewerk loont! (13-07-2018)

Vakantiewerk loont. Misschien wel júist als je in de uitkering zit. “Door vakantiewerk te doen laat je zien dat je je handen uit de mouwen wilt steken. Daarmee speel je jezelf als gemotiveerde medewerker in de kijker bij werkgevers”, zegt Ankie Overbeeke, accountmanager van WIL.

De arbeidsmarkt verbetert in snel tempo. Werkgevers zitten te springen om personeel. Vooral als veel vaste krachten met vakantie zijn. Dat biedt kansen voor mensen in bijstand, zegt Ankie.

“Met name in de zorg, de logistiek, de productie, de groensector en bij de post is volop werk. Wie vakantiewerk gaat doen, vergroot zijn kansen op een arbeidscontract. Het kan de eerste stap zijn uit de bijstand. Je doet ook werkervaring op die later van pas kan komen.” Financieel levert vakantiewerk niets op; de inkomsten worden in mindering gebracht op de uitkering. Administratief komt er ook het nodige bij kijken. “Maar daar kan WIL je bij helpen”, zegt Ankie. “En als je laat zien dat je écht wilt werken, neemt je kans op een vast contract toe.”