>  Actueel  >  Nieuwsberichten  >  Energietoeslag mogelijk uitgebreid

Energietoeslag mogelijk uitgebreid (11-07-2022)

Misschien komt er een extra bedrag bij de al bestaande energietoeslag van € 800 voor mensen met een laag inkomen. Maar dat is nog niet zeker. Werk en Inkomen Lekstroom (WIL) houdt u via de website op de hoogte.

Op 5 juli jl. is in de Tweede Kamer gesproken over een mogelijke extra uitkering van energietoeslag. Er is een bedrag genoemd van € 500 voor mensen met de laagste inkomens. De regering heeft toegezegd dat ze hierover na gaat denken. Er is nog geen besluit genomen. Als het doorgaat dan is het mogelijk dat ook dit bedrag via WIL zal worden uitgekeerd. WIL zal dit dan op de website, via de gemeenten en plaatselijke media bekendmaken. Wij doen ons best zoveel mogelijk mensen te bereiken.

WIL is momenteel druk met de uitkering van € 800 energietoeslag aan inwoners uit de gemeenten Houten, Lopik, Nieuwegein en IJsselstein. U kunt dit nog tot en met 31 december 2022 aanvragen.

Hier kunt u energietoeslag aanvragen

Accordeon

Wat kunt u doen om de (extra) energietoeslag te krijgen?

Heeft u de energietoeslag van € 800 al ontvangen?

Dan hoeft u niets te doen. Komt er een extra bedrag dat WIL gaat uitkeren? Dan sturen wij u automatisch bericht.

Heeft u de energietoeslag van € 800 al aangevraagd?

U krijgt vanzelf bericht of u de energietoeslag van € 800 zult ontvangen. Het kan wat langer duren dan 8 weken. Maar we zijn hard bezig om uw aanvragen te verwerken.

Heeft u de energietoeslag van € 800 nog niet aangevraagd?

Kijk hier voor de voorwaarden en hoe u de energietoeslag toch nog kunt aanvragen.