>  Actueel  >  Nieuwsberichten  >  Energietoeslag van €800 naar €1300

Energietoeslag van €800 naar €1300 (05-09-2022)

De regering heeft besloten dat de energietoeslag van €800 naar €1300 wordt verhoogd. WIL gaat dit regelen voor de gemeenten Houten, Lopik, Nieuwegein en IJsselstein. Mensen die de energietoeslag al gehad hebben, krijgen de verhoging half oktober overgemaakt. Vanaf begin oktober zal WIL bij nieuwe aanvragers die er recht op hebben meteen het volle bedrag overmaken.

Voor wie is de verhoogde energietoeslag?

WIL werkt sinds april 2022 aan de uitkering van de energietoeslag voor inwoners van Houten, Lopik, Nieuwegein en IJsselstein. Veel klanten van WIL kregen de toeslag al automatisch uitbetaald. De verhoging van €500 is voor iedereen die recht had en heeft op de energietoeslag.

U heeft vóór 1 oktober 2022 al €800 energietoeslag ontvangen. Wat kunt u verwachten?

Dan maakt WIL in oktober 2022 automatisch €500 extra over op uw bankrekening. U krijgt hier begin oktober een brief over.

U heeft een aanvraag voor energietoeslag bij ons ingediend en nog geen geld ontvangen.

Heeft u recht op de energietoeslag? Dan maakt WIL vanaf 1 oktober het volle bedrag van €1300 aan u over. Heeft u geen recht op de energietoeslag? Dan krijgt u hierover een brief.

Kunt u nog energietoeslag aanvragen?

Ja dat kan nog. In elk geval tot en met 31 december 2022. Bekijk de informatie op onze website. WIL gaat dit nog extra bekendmaken in het najaar.

Bekijk ook deze informatie over de energietoeslag op de website van WIL. Onder andere:

  • Heb ik recht op de energietoeslag?
  • Hulp nodig bij het aanvragen
  • Digitaal of op papier aanvragen