>  Actueel  >  Nieuwsberichten  >  Privacy, hoe zit het bij WIL?

Privacy, hoe zit het bij WIL? (12-10-2018)

U heeft de laatste tijd misschien al veel over privacy gehoord. Dat komt omdat vanaf 25 mei 2018 de nieuwe Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) geldt. Hierin staat hoe organisaties met uw gegevens om moeten gaan. Dit om uw privacy te beschermen.

Als klant van WIL kunt u erop vertrouwen dat wij zorgvuldig met uw gegevens omgaan. Uw privacy was bij WIL al goed beschermd, maar door de AVG is dit nog verder verbeterd. Nu moeten organisaties duidelijk maken waarom ze persoonsgegevens verzamelen, waar ze die voor gebruiken en hoelang de gegevens worden bewaard. Door deze extra regels zijn we nog bewuster bezig met welke gegevens wel en niet nodig zijn binnen onze dienstverlening.

WIL verzamelt veel gegevens. Dat moet ook volgens de Participatiewet. We verzamelen geen gegevens die we niet nodig hebben. Soms is het nodig gegevens uit te wisselen met onze samenwerkingspartners, zoals de gemeenten. Dit doen we alleen als dat echt nodig is en dat laten wij u in de meeste gevallen ook van tevoren weten (bijvoorbeeld bij de U-pas).

Meer over dit onderwerp vindt u op de pagina privacy.