Let op! Maandag 1 juni is het Tweede Pinksterdag. WIL is dan gesloten. De dienstverlening van WIL is door het coronavirus aangepast. Klik hier voor meer informatie.

WIL onderzoekt wat de versoepeling van de landelijke corona-maatregelen betekent voor onze dienstverlening. Voorlopig blijft onze dienstverlening aangepast.

  • - alle afspraken en bijeenkomsten gaan in deze periode niet door. Waar mogelijk vinden ze per telefoon plaats
  • - per telefoon en e-mail zijn wij bereikbaar
  • - houdt u rekening met langere wachttijden

Aangepaste openingstijden receptie

  • maandag tot en met vrijdag
  • van 08:30 tot 12:30 uur

WIL zorgt er in ieder geval voor dat

  • - we uitkeringen op tijd betalen
  • - we belangrijke afspraken zoveel mogelijk per telefoon doen
  • - het budgetbeheer van schuldhulpverlening doorgaat

Lees hier meer over de aangepaste dienstverlening

Lees hier meer nieuws over de Tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers (Tozo)

 >  Actueel  >  Nieuwsberichten  >  Vanaf dit jaar sneller en makkelijker hulp bij schulden

Vanaf dit jaar sneller en makkelijker hulp bij schulden (19-03-2019)

Mensen met schulden kunnen sneller en makkelijker hulp krijgen. WIL heeft op 1 januari een nieuwe aanpak schuldhulpverlening ingevoerd.

Op de foto Leon Wegen, schuldhulpverlener van WIL

Mensen met schulden kunnen zich aanmelden via de mail, de website, een telefoontje of een brief. Een schuldhulpverlener van WIL neemt binnen twee dagen contact op om een afspraak te maken voor een persoonlijk gesprek. Dat kan, afhankelijk van de wensen van de aanvrager, plaatsvinden bij WIL, bij het Sociaal Team in IJsselstein en op het gemeentehuis van Houten of Lopik. Voor Vijfheerenlanden (Vianen) wordt nog een goede oplossing gezocht.

Geen workshop meer, administratie volgt later

Eerder moesten mensen met schulden al bij de eerste afspraak hun administratie meenemen. “Maar mensen met schulden hebben meestal juist geen goede administratie”, weet schuldhulpverlener Leon Wegen. “Ook moesten klanten verplicht deelnemen aan een workshop met andere klanten. Veel mensen voelden zich daar niet prettig bij.” De eerste resultaten van de nieuwe aanpak geven hoop, ziet Wegen. “Bij de oude aanpak haakten te veel mensen te vroeg af. Dat aantal is nu echt minder.”

Wacht niet te lang met hulp vragen

Bij schuldenproblematiek is het belangrijk zo snel mogelijk te beginnen met de hulpverlening. “Mensen wachten vaak te lang met hulp vragen, omdat ze zich schamen. Door de nieuwe aanpak hopen we dat mensen eerder bij ons aankloppen.”