>  Actueel  >  Nieuwsberichten  >  Werken met een aanvullende uitkering

Werken met een aanvullende uitkering (27-09-2019)

Gaat u voor het eerst werken mét een aanvullende uitkering? Dan bestaat de kans dat u uw aanvullende uitkering laat ontvangt. Dat voorkomt u door op tijd te bellen met onze klantenservice. “Samen vinden we altijd een oplossing”, zegt Marianne Weelink van de uitkeringsadministratie.  

Sinds kort betaalt WIL uitkeringen op de 20e van de maand in plaats van op de laatste dag van de maand. “Fijn voor mensen met alleen een uitkering. Maar u moet opletten als u voor het eerst gaat werken en daarnaast een aanvullende uitkering krijgt”, zegt Marianne.

Loonstrookje

“Als u werkt, krijgt u van uw werkgever elke maand een loonstrookje. Dat moet u, samen met uw periodieke verklaring, inleveren bij WIL. Wij berekenen dan hoe hoog uw aanvullende uitkering is. Maar meestal krijgt u uw loonstrookje pas op de 25e van de maand. Of later. Daardoor moet u soms ook langer wachten op uw aanvullende uitkering. Want pas als wij uw loonstrookje hebben, kunnen we uw aanvullende uitkering berekenen.”

Schatting van uw inkomsten

Dat kan behoorlijk vervelend zijn, weet Marianne. “Daarom helpen we u als u uw loonstrookje niet voor de 20e van de maand kunt opsturen. We kunnen bijvoorbeeld een schatting van uw inkomsten maken. We komen er altijd uit. Maar dan moet u ons wel even bellen, mailen of een afspraak maken.” Mensen in Vijfheerenlanden ontvangen hun uitkering nog steeds aan het einde van de maand. Zij vallen per 1 januari 2020 onder een andere organisatie (Avres) met andere regels.