Wanneer krijg ik een besluit op mijn aanvraag?

Wettelijke of redelijke termijn

WIL moet in principe binnen een wettelijke termijn beslissen op uw aanvraag. Is er geen wettelijke termijn? Dan geldt een redelijke termijn. Natuurlijk doen wij ons uiterste best u zo snel mogelijk duidelijkheid te geven.

Belangrijk! Het verwerken van aanvragen duurt op dit moment helaas langer dan normaal. Heeft u een aanvraag ingediend? Houdt u er rekening mee dat het 8 tot 16 weken kan duren voordat u een beslissing op uw aanvraag kunt ontvangen. We werken er hard aan de verwerkingstijd zo snel mogelijk weer terug te brengen naar de gebruikelijke termijn.

Binnen 16 weken beslissen

In de meeste situaties beslist WIL binnen 8 weken of u recht heeft op uw aanvraag. Soms is er meer tijd nodig. Omdat het druk is of omdat wij nog niet alle informatie van u hebben ontvangen. In die gevallen kunnen wij de beslistermijn met maximaal 8 weken verlengen tot 16 weken.

Na 16 weken

Heeft WIL binnen 16 weken nog geen beslissing genomen? Dan vraagt u WIL binnen 2 weken (na ontvangst van uw formulier) alsnog te beslissen. Dit heet een ingebrekestelling. Hiervoor kunt u het formulier "In gebreke stelling" downloaden, invullen en opsturen. 

Als WIL dan nog geen beslissing heeft genomen, dan kunt u WIL een dwangsom opleggen.

 

 

wil-lekstroom.nl maakt gebruik van cookies. Meer informatie Sluiten