Minimaregelingen voor inwoners van gemeente IJsselstein

RegelingOmschrijving/aanvraagformulier
Bijzondere bijstand

Heeft u een laag inkomen en maakt u onvoorziene, noodzakelijke, bijzondere kosten? Dan heeft u mogelijk recht op Bijzondere bijstand.

Lees meer over de Bijzondere bijstand.

Individuele inkomenstoeslag

Leeft u al lange tijd (minimaal 36 maanden) van een laag inkomen? Dan heeft u mogelijk recht op Individuele inkomenstoeslag.

Lees meer over de Individuele inkomenstoeslag.

Collectieve zorgverzekering

Heeft u een laag inkomen en wilt u uw zorgkosten goed verzekeren? Dan is de collectieve zorgverzekering van uw gemeente mogelijk interessant.

Lees meer over de Collectieve zorgverzekering.

Tegemoetkoming kinderopvang

Wanneer u gebruik maakt van kinderopvang, kunt via de Belastingdienst kinderopvangtoeslag aanvragen. In sommige gevallen heeft u daarnaast recht op een tegemoetkoming van uw gemeente. U vraagt de tegemoetkoming aan via het aanvraagformulier. Hierin staan ook de voorwaarden beschreven

Aanvraagformulier tegemoetkoming kosten kinderopvang

U-pas

Met een U-pas heeft u een persoonlijk budget voor sport en cultuur. U bepaalt zelf hoe u uw budget besteedt. Om korting te ontvangen, laat u uw U-pas zien aan de aanbieder van de activititeit.

Vraag de U-pas aan via www.u-pas.nl.

Stichting Leergeld

Stichting Leergeld richt zich op het voorkomen van sociale uitsluiting van kinderen uit gezinnen met minimale financiële middelen. Leergeld maakt het mogelijk voor kinderen van 4 tot 18 jaar om deel te nemen aan binnen- en buitenschoolse activiteiten.

U kunt uw kind(eren) aanmelden via www.leergeld.nl.

Verschillende regelingen gestopt

De regelingen Chronisch Zieken en Gehandicapten, Ouderentoeslag en Indirecte Schoolkosten zijn per 1 januari 2015 gestopt. Maakt u toch bijzondere én noodzakelijke kosten die u niet zelf kunt betalen? Neem dan contact op met het team Bijzondere Regelingen via info@wil-lekstroom.nl of 030 - 7022 300 (ma t/m vr. 8.30 - 12.30 uur).

wil-lekstroom.nl maakt gebruik van cookies. Meer informatie Sluiten