>  Over WIL  >  Feiten en cijfers  >  'Klanttevredenheidsonderzoek (KTO)'

'Klanttevredenheidsonderzoek (KTO)' (14-04-2018)

Eind vorig jaar heeft u mee kunnen doen aan het klanttevredenheidsonderzoek van WIL. Via een vragenlijst kon u aangeven wat u vindt van onze dienstverlening. Ruim 500 klanten hebben de vragenlijst ingevuld. Hartelijk dank daarvoor.

Cijfers

U geeft ons gemiddeld een 7,3. Mensen die een Participatiewet-uitkering van WIL ontvangen geven gemiddeld een 7,2. Ook mensen die gebruik maken van regelingen, zoals de bijzondere bijstand geven een 7,2. Mensen in een schuldhulpverleningstraject beoordelen onze dienstverlening gemiddeld met een 7,8.

Aandachtspunten

U bent het meest tevreden over de klantvriendelijkheid en de stiptheid van de uitbetaling van de uitkering. Belangrijke aandachtspunten vindt u dat wij rekening houden met uw persoonlijke situatie en goede informatie geven over uw rechten en plichten.

Verbeteringen samen met cliëntenraad

Aan de hand van de resultaten van het klanttevredenheidsonderzoek kijken wij hoe wij onze dienstverlening aan u kunnen verbeteren. Dit doen we samen met de cliëntenraad. Bent u benieuwd naar de verdere resultaten van het onderzoek? Lees dan het onderzoeksrapport.