>  Over WIL  >  Feiten en cijfers  >  U bent niet de enige

U bent niet de enige (05-02-2018)

U bent niet de enige

2.803 huishoudens in de Lekstroom rekenen op een uitkering van WIL

De economie trekt aan. Misschien heeft u hier al van kunnen profiteren. Bijvoorbeeld door (weer) aan het werk te kunnen of doordat het beter lukt om maandelijks rond te komen. Is dit nog niet gelukt? Weet dan dat u niet alleen bent. In de Lekstroom ontvangen ruim 2.800 huishoudens een maandelijkse uitkering van WIL.

Een uitkering is natuurlijk een tijdelijke oplossing. Ondertussen helpen wij onze klanten gericht vooruit om zo snel mogelijk weer aan de slag te gaan. Dit kan zijn in de vorm van betaald of onbetaald werk of door stappen te zetten om het leven weer op de rails te krijgen.

721 mensen in schuldhulpverlening

Naast de uitkering biedt WIL ook schuldhulpverlening. Als u financiële problemen heeft, kan de juiste hulp ervoor zorgen dat uw problemen niet groter worden. In 2017 zaten 721 mensen uit de gemeenten Houten, IJsselstein, Lopik,  Nieuwegein en Vijfheerenlanden (Vianen) in een schuldhulpverleningstraject bij WIL.

5123 mensen vroegen extra's aan

Verder kwamen in 2017 ook 5.123 aanvragen voor bijzondere regelingen binnen. Deze extra's bij een laag inkomen kunt u aanvragen als u bijvoorbeeld al lange tijd van een laag inkomen leeft, als u de buitenschoolse activiteiten van uw kinderen moeilijk kan betalen of als u weinig geld heeft om mee te doen aan sport- en cultuur activiteiten.