>  Over WIL  >  Ons doel

Ons doel

Mensen op eigen benen laten staan zodat zij weer kunnen meedoen in de maatschappij. Dat is waar Werk en Inkomen Lekstroom (WIL) zich hard voor maakt. WIL zet zich in voor haar klanten uit Houten, IJsselstein, Lopik en Nieuwegein.

Wat doet WIL

WIL verstrekt bijstandsuitkeringen aan mensen die het écht nodig hebben en begeleidt hen naar werk, betaald of onbetaald. Daarnaast biedt WIL hulp bij schulden en financiële ondersteuning aan mensen met een laag inkomen. Met als doel mensen zo snel mogelijk te laten opveren uit het financiële vangnet, zodat ze weer gericht vooruit kunnen.

Op eigen kracht gericht vooruit

De eigen kracht van mensen is de sleutel tot participatie in deze maatschappij. WIL helpt inwoners van Lekstroom om naar eigen vermogen mee te doen in de maatschappij. Hiermee willen we sociale uitsluiting, armoede of schulden voorkomen. Inkomensondersteuning of een uitkering zien wij niet als eindsituatie, maar zijn soms nodig om weer gericht stappen vooruit te kunnen zetten. WIL geeft hierbij de route aan waar mensen zélf mee aan de slag gaan.

Ondersteuning Europees Sociaal Fonds

Werk en Inkomen Lekstroom wordt ondersteund door het Europees Sociaal Fonds. De subsidieperiode loopt van 1-1-2017 tot en met 31-12-2019.