Wie zijn wij?

Werk en Inkomen Lekstroom (WIL) is de regionale uitvoeringsorganisatie voor werk, inkomensondersteuning en schuldhulpverlening voor de gemeenten Houten, Lopik, IJsselstein, Nieuwegein en Vianen. 

Eigen kracht

Bij Werk en Inkomen Lekstroom (WIL) geloven wij dat de kracht van mensen de sleutel is tot participatie in deze maatschappij. Want wie snel weer aan het werk komt, kan vanuit daar de volgende stappen zetten. Wij geven gerichte ondersteuning aan diegenen die dat écht nodig hebben, met als doel dat mensen zelf (weer) gericht werk weten te maken van hun eigen perspectief. Wij begeleiden naar werk (betaald of onbetaald), geven inkomensondersteuning, voeren minimaregelingen uit en bieden schuldhulpverlening voor inwoners van de gemeenten Houten, Lopik, IJsselstein, Nieuwegein en Vianen.

Door mensen te helpen naar vermogen mee te laten doen in de maatschappij, willen we sociale uitsluiting, armoede of schulden voorkomen. Inkomensondersteuning of een uitkering zijn geen oplossing, maar zijn soms nodig om weer stappen vooruit te kunnen maken. Wij zetten erop in om mensen zo snel mogelijk te laten opveren uit het financiële vangnet, zodat ze weer op eigen benen kunnen staan.

Gericht vooruit

Onze insteek bij iedereen hetzelfde: wij spreken uw kwaliteiten aan, gericht op werk en participatie. Dat doen wij zonder oordeel en klantgericht. Wij denken in mogelijkheden en hebben dus een positieve insteek. Een goede samenwerking is belangrijk. Want wíj bieden de instrumenten en een afgestemde route om de volgende stap te kunnen zetten; maar u moet het zélf doen. Wij nemen niet over. Bij WIL noemen we dat: ‘gericht vooruit’. Daarmee bedoelen we dat u zelf gericht werkt aan uw eigen perspectief. Wij helpen u actief aan de slag te gaan en kansen te creëren en te benutten.

Oprecht en toegewijd

Onze dienstverlening is zorgvuldig en rechtvaardig. Wij zijn transparant en eerlijk. Wij vertellen wat voor u een haalbare volgende stap is. Ook geven wij gericht advies over de aanpak. Want een stap in de goede richting zetten kan eigenlijk altijd. Bij WIL verwachten wij wel dat ú zich daarvoor inzet. Wie zelf werk wil maken van een beter perspectief, kan op ons rekenen.

Onze medewerkers willen u verder helpen en een bijdrage leveren die ertoe doet. Daartoe brengen wij mensen met elkaar in contact, binnen én buiten onze organisatie. We benutten onze ervaring, want we zien dat verschillende mensen soms tegen vergelijkbare problemen oplopen. We richten onze diensten in op die situaties en leveren maatwerk als dat zinvol is. Wij geven u de routebeschrijving, waarmee u zélf aan de slag gaat: gericht vooruit.

wil-lekstroom.nl maakt gebruik van cookies. Meer informatie Sluiten