Let op! Maandag 1 juni is het Tweede Pinksterdag. WIL is dan gesloten. De dienstverlening van WIL is door het coronavirus aangepast. Klik hier voor meer informatie.

WIL onderzoekt wat de versoepeling van de landelijke corona-maatregelen betekent voor onze dienstverlening. Voorlopig blijft onze dienstverlening aangepast.

  • - alle afspraken en bijeenkomsten gaan in deze periode niet door. Waar mogelijk vinden ze per telefoon plaats
  • - per telefoon en e-mail zijn wij bereikbaar
  • - houdt u rekening met langere wachttijden

Aangepaste openingstijden receptie

  • maandag tot en met vrijdag
  • van 08:30 tot 12:30 uur

WIL zorgt er in ieder geval voor dat

  • - we uitkeringen op tijd betalen
  • - we belangrijke afspraken zoveel mogelijk per telefoon doen
  • - het budgetbeheer van schuldhulpverlening doorgaat

Lees hier meer over de aangepaste dienstverlening

Lees hier meer nieuws over de Tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers (Tozo)

 >  Voor u  >  Jongerenloket  >  Aan het werk

Aan het werk

Ga je niet naar school, heb je geen werk en kan je financieel niet rondkomen, dan kan het Jongerenloket je helpen. In een gesprek kijken we waar je nu staat en hoe jij weer een stap vooruit kan zetten.

Heb je het Praktijk Onderwijs (PRO) of Voorgezet Speciaal Onderwijs (VSO) gevolgd (PRO-VSO onderwijs)? Ook dan helpen wij je graag bij het vinden van een baan. Voor meer informatie en voorwaarden zie ‘Informatie voor leerlingen van PRO-VSO Onderwijs’.

Meer informatie

Wil je meer informatie over school, werk of een uitkering? Kom gerust langs bij het Jongerenloket op werkdagen tussen 13:00 uur en 16:00 uur. Meld je bij de receptie van WIL op de 1e verdieping van het Stadshuis van Nieuwegein.

Accordeon

Stappen

Eigen inkomen

Het is belangrijk dat je zo snel mogelijk een eigen inkomen krijgt. Daarom ga je op zoek naar een baan. Ga je terug naar school? Dan heb je mogelijk recht op studiefinanciering.

Werk zoeken

Werk zoeken en solliciteren doe je zelf. Medewerkers van het Jongerenloket kunnen je hierbij wel helpen. We brengen je graag in contact met iemand van ons Werkgeversservicepunt. Zo weet je welke actuele vacatures er zijn. Daarnaast zoek je zelf actief naar vacatures en solliciteer je zoveel als mogelijk.

Ik weet niet wat ik kan

Weet je niet waar je op kan solliciteren en hoe dat in zijn werk gaat? Bij het Jongerenloket helpen we je graag. Samen kunnen we ontdekken wat je kan en hoe jij je kansen vergroot om snel een baan te vinden.