De dienstverlening van WIL is door het coronavirus tot en met 28 april aangepast. Klik hier voor meer informatie. Goede vrijdag 10 april en maandag 13 april 2e paasdag is WIL gesloten.

De dienstverlening van WIL is door het coronavirus tot en met 28 april aangepast

  • - alle afspraken en bijeenkomsten gaan in deze periode niet door. Waar mogelijk vinden ze per telefoon plaats
  • - per telefoon en e-mail zijn wij bereikbaar
  • - houdt u rekening met langere wachttijden

Aangepaste openingstijden receptie tot en met 28 april

  • maandag tot en met vrijdag
  • van 08:30 tot 12:30 uur

WIL zorgt er in ieder geval voor dat

  • - we uitkeringen op tijd betalen
  • - we belangrijke afspraken zoveel mogelijk per telefoon doen
  • - het budgetbeheer van schuldhulpverlening doorgaat

Lees hier het nieuwsbericht

Lees hier meer nieuws over de Tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers (Tozo)

 >  Voor u  >  Uitkering  >  Controle, fraude en boete

Controle, fraude en boete

WIL helpt mensen gericht vooruit. Om dit te kunnen blijven doen, is het belangrijk dat alleen mensen die het écht nodig hebben een uitkering krijgen. Daarom voeren we controles uit. Zo proberen we eventuele fraude op te sporen. Heeft u onterecht een uitkering of teveel aan uitkering gekregen? Dan betaalt u dit altijd terug. Ook kunt u een boete krijgen.

Accordeon

(geen titel)

Controle

Onze medewerkers controleren op verschillende manieren -  met en zonder aankondiging - of u recht heeft op de uitkering die u aanvraagt of ontvangt. Zij controleren of uw woon- en leefsituatie en uw financiële situatie klopt met wat u heeft opgegeven. Meer informatie zie Controle uitkering.

Fraude

Geeft u wijzigingen in uw woon-, leef- of financiële situatie op tijd en naar waarheid door? Dan loopt u geen risico. Doet u dit niet, dan kan dit worden gezien als Fraude. Meer informatie zie Fraude.

Boete

Geeft u geen of niet de juiste informatie? En is aan te tonen dat het door uw eigen handelen komt? Dan is WIL verplicht een waarschuwing te geven of een boete op te leggen. Meer informatie zie Boetes.

Terugbetalen

Heeft u meer uitkering ontvangen dan waar u recht op had? Dan betaalt u dit altijd terug. Meer informatie zie Uitkering terugbetalen.