>  Voor u  >  Werk  >  Ik kan nu niet werken

Ik kan nu niet werken

Kunt u niet werken door medische of psychische problemen? Geef dit dan bij ons aan zodra u zich bij ons meldt voor een uitkering (bijstand/IOAW). Een onafhankelijke arts doet eventueel onderzoek. Ook als u al een uitkering van ons ontvangt, houdt u ons op de hoogte van alles wat van invloed kan zijn op uw kans op betaald werk. Op basis van uw medische verklaring bepalen we wat uw mogelijkheden zijn.

2 mogelijkheden

1. Volledig of gedeeltelijk aan het werk

Het kan zijn dat uit dat onderzoek blijkt dat u bepaald werk wel kunt doen. U krijgt dan een gesprek met een arbeidsdeskundige die uw mogelijkheden verder onderzoekt. Als u wel aan het werk kunt, wordt het aantal uren vastgesteld waarop u aan de slag gaat. Dit kan betaald werk of vrijwilligerswerk zijn. 

2. Tijdelijke vrijstelling

Als uit het onderzoek van de arts blijkt dat u op dat moment niet kunt werken, dan kunt u tijdelijk een vrijstelling krijgen. U hoeft in die periode niet op zoek naar een baan. Wanneer de periode van uw vrijstelling is afgelopen, wordt uw situatie opnieuw bekeken. Is uw situatie verbeterd? Dan wordt u aangemeld voor een traject naar werk.

Sidebar

Wijziging doorgeven


Gerelateerde onderwerpen

Ik zoek werk