De dienstverlening van WIL is door het coronavirus aangepast. Klik hier voor meer informatie.

Wij nodigen onze klanten vanaf nu stap voor stap weer uit voor gesprekken bij ons op locatie.

Veel afspraken zullen ook nog per telefoon plaatsvinden.

Aangepaste openingstijden receptie

  • maandag tot en met vrijdag
  • van 08:30 tot 16:30 uur

Lees hier meer informatie over onze voorzorgsmaatregelen tegen corona

 >  Voor u  >  Werk  >  Ik kan nu niet werken

Ik kan nu niet werken

Kunt u niet werken door medische of psychische problemen? Geef dit dan bij ons aan zodra u zich bij ons meldt voor een uitkering (bijstand/IOAW). Een onafhankelijke arts doet eventueel onderzoek. Ook als u al een uitkering van ons ontvangt, houdt u ons op de hoogte van alles wat van invloed kan zijn op uw kans op betaald werk. Op basis van uw medische verklaring bepalen we wat uw mogelijkheden zijn.

2 mogelijkheden

1. Volledig of gedeeltelijk aan het werk

Het kan zijn dat uit dat onderzoek blijkt dat u bepaald werk wel kunt doen. U krijgt dan een gesprek met een arbeidsdeskundige die uw mogelijkheden verder onderzoekt. Als u wel aan het werk kunt, wordt het aantal uren vastgesteld waarop u aan de slag gaat. Dit kan betaald werk of vrijwilligerswerk zijn. 

2. Tijdelijke vrijstelling

Als uit het onderzoek van de arts blijkt dat u op dat moment niet kunt werken, dan kunt u tijdelijk een vrijstelling krijgen. U hoeft in die periode niet op zoek naar een baan. Wanneer de periode van uw vrijstelling is afgelopen, wordt uw situatie opnieuw bekeken. Is uw situatie verbeterd? Dan wordt u aangemeld voor een traject naar werk.

Sidebar

Wijziging doorgeven


Gerelateerde onderwerpen

Ik zoek werk