>  Voor u  >  Jongerenloket  >  Informatie voor leerlingen van PRO-VSO onderwijs

Informatie voor leerlingen van PRO-VSO onderwijs

Heb je Praktijk Onderwijs (PRO) of Voorgezet Speciaal Onderwijs (VSO) gevolgd (PRO-VSO onderwijs)? Dan helpt WIL je graag bij het vinden van een baan. Soms helpt ook je school hierbij. Misschien heb je samen met school zelfs al een leuke werkgever gevonden.

Heb je nog vragen?

Als je nog vragen hebt, kun je bellen met je contactpersoon  van WIL. WIL is op werkdagen van 8.30 – 17.00 uur bereikbaar via onze klantenservice.

Accordeon

Stappen

1. Indicatie Banenafspraak baan

We ondersteunen je met het vinden van een passende baan. Bij die baan kun je extra ondersteuning krijgen. Om zo’n baan te kunnen krijgen, is het nodig dat je ingeschreven staat in het landelijk doelgroepenregister. School en WIL leggen je graag uit wat je daarvoor moet doen.

2. Je krijgt hulp van een jobcoach

Bij je nieuwe baan krijg je hulp van een jobcoach. Dat is iemand die je helpt met dingen waar jij moeite mee hebt. Bijvoorbeeld als je het werk moeilijk vindt of als je het lastig vindt contact te maken met collega’s.

3. Proefplaatsing

Op je nieuwe werk kun je eerst wennen. Wij noemen dat een proefplaatsing. Dat is met behoud van je uitkering werken en leren met als doel een arbeidscontract te krijgen.

4. Loonwaarde meting

Aan het eind van de proefplaatsing komt een specialist langs op je werk. Deze meneer of mevrouw bespreekt de vragenlijst met jou en je werkgever. De specialist is onafhankelijk en heeft een speciaal diploma om jouw loonwaarde vast te stellen. Jij en je werkgever krijgen een verslag van het loonwaarde-rapport. Daarin kun je lezen hoe de specialist jouw loonwaarde heeft berekend. Ook WIL krijgt dit rapport.

5. Wat is loonwaarde?

Stel je voor je werkt aan een lopende band. Jouw collega vult 10 dozen per uur. Als jij je best doet, vult jij 5 dozen per uur. Dat is de helft, 50%. Jij doet je best, dus dat is prima. Maar omdat het bij jou wat langzamer gaat, krijgt jouw werkgever geld om het 'verlies' van 5 dozen goed te maken. Jouw loonwaarde is dan 50%.

6. Salaris

Jij krijgt je gewone salaris en jouw werkgever krijgt loonkostensubsidie.

7. We meten jouw loonwaarde ieder jaar opnieuw

WIL zorgt ervoor dat jouw loonwaarde ieder jaar wordt gemeten. Je kunt namelijk sneller of langzamer worden in je werk. Dat bekijken we dan elk jaar opnieuw.

Sidebar

Contact met WIL


terug naar

Jongerenloket