Let op! Maandag 1 juni is het Tweede Pinksterdag. WIL is dan gesloten. De dienstverlening van WIL is door het coronavirus aangepast. Klik hier voor meer informatie.

WIL onderzoekt wat de versoepeling van de landelijke corona-maatregelen betekent voor onze dienstverlening. Voorlopig blijft onze dienstverlening aangepast.

  • - alle afspraken en bijeenkomsten gaan in deze periode niet door. Waar mogelijk vinden ze per telefoon plaats
  • - per telefoon en e-mail zijn wij bereikbaar
  • - houdt u rekening met langere wachttijden

Aangepaste openingstijden receptie

  • maandag tot en met vrijdag
  • van 08:30 tot 12:30 uur

WIL zorgt er in ieder geval voor dat

  • - we uitkeringen op tijd betalen
  • - we belangrijke afspraken zoveel mogelijk per telefoon doen
  • - het budgetbeheer van schuldhulpverlening doorgaat

Lees hier meer over de aangepaste dienstverlening

Lees hier meer nieuws over de Tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers (Tozo)

 >  Voor u  >  Jongerenloket  >  Terug naar school

Terug naar school

Heb je geen diploma? Zorg er dan voor dat je in ieder geval een startkwalificatie hebt. Dat vergroot je kans op een baan die bij je past. Heb je wel een diploma of een startkwalificatie, maar kan je geen betaald werk vinden? Het Jongerenloket helpt je bij het zoeken naar werk of opleiding. Zodat de kans groter wordt op een baan die bij jou past.

Meer informatie

Wil je meer informatie? Kom gerust langs bij het Jongerenloket op werkdagen tussen 13:00 uur en 16:00 uur. Meld je bij de receptie van WIL op de 1e verdieping van het Stadshuis van Nieuwegein.

Accordeon

Stappen

Een startkwalificatie halen

Een startkwalificatie is minimaal een havo-diploma of een mbo-diploma op niveau 2. Heb je dit niet? Dan kan je zo'n diploma halen door een opleiding te volgen.

Studiefinanciering

Als je een opleiding volgt dan heb je mogelijk recht op studiefinanciering. Kom naar het Jongerenloket om uit te zoeken of je hier recht op hebt.

Volg een opleiding

Heb je wel een startkwalificatie, middelbare schooldiploma of andere diploma's? Dan kan jij je kansen op de arbeidsmarkt vergroten door nog een opleiding te volgen. Wij kijken graag samen met jou naar de mogelijkheden.

Studiefinanciering

Als je een opleiding volgt, heb je mogelijk recht op studiefinanciering. Kom naar het Jongerenloket om uit te zoeken af je hier recht op hebt.

Regionaal Meldpunt Coördinatie (RMC)

Helder krijgen wat je het beste kunt doen om je kans op een baan te vergroten is soms frustrerend en ingewikkeld. Kom vooral naar het Jongerenloket. Wij helpen je graag. WIL werkt samen met het Regionaal Meldpunt Coördinatie (RMC) voortijdige schoolverlaters. Allebei hebben wij als doel om jou te begeleiden naar school of naar werk.