>  Voor u  >  Jongerenloket  >  Terug naar school

Terug naar school

Heb je geen diploma? Zorg er dan voor dat je in ieder geval een startkwalificatie hebt. Dat vergroot je kans op een baan die bij je past. Heb je wel een diploma of een startkwalificatie, maar kan je geen betaald werk vinden? Het Jongerenloket helpt je bij het zoeken naar werk of opleiding. Zodat de kans groter wordt op een baan die bij jou past.

Meer informatie

Wil je meer informatie? Dan kun je - zonder afspraak - van maandag tot en met vrijdag tussen 13:00 en 16:00 uur telefonisch contact met ons opnemen. In verband met het coronavirus kun je niet langskomen.

Accordeon

Stappen

Een startkwalificatie halen

Een startkwalificatie is minimaal een havo-diploma of een mbo-diploma op niveau 2. Heb je dit niet? Dan kan je zo'n diploma halen door een opleiding te volgen.

Studiefinanciering

Als je een opleiding volgt dan heb je mogelijk recht op studiefinanciering. Kom naar het Jongerenloket om uit te zoeken of je hier recht op hebt.

Volg een opleiding

Heb je wel een startkwalificatie, middelbare schooldiploma of andere diploma's? Dan kan jij je kansen op de arbeidsmarkt vergroten door nog een opleiding te volgen. Wij kijken graag samen met jou naar de mogelijkheden.

Studiefinanciering

Als je een opleiding volgt, heb je mogelijk recht op studiefinanciering. Kom naar het Jongerenloket om uit te zoeken af je hier recht op hebt.

Regionaal Meldpunt Coördinatie (RMC)

Helder krijgen wat je het beste kunt doen om je kans op een baan te vergroten is soms frustrerend en ingewikkeld. Kom vooral naar het Jongerenloket. Wij helpen je graag. WIL werkt samen met het Regionaal Meldpunt Coördinatie (RMC) voortijdige schoolverlaters. Allebei hebben wij als doel om jou te begeleiden naar school of naar werk.