Veelgestelde vragen: Aanvraag uitkering

Neem dan contact op met WIL. WIL bepaalt of u in aanmerking komt voor een versnelde procedure.

Bent u 27 jaar of ouder? Maak dan een afspraak.

Ben je jonger dan 27? Kom dan langs bij het inloopspreekuur van ons Jongerenloket.

Ja. Het kan zijn dat u een extra termijn heeft gekregen om ontbrekende informatie in te leveren, dat heet een hersteltermijn. Vaak is dit twee weken. Deze termijn verlengd ook de afhandelingsperiode. Hoe eerder u dan de ontbrekende informatie inlevert, hoe eerder de medewerker van WIL uw aanvraag verder kan afhandelen.

De procedure voor het aanvragen van een bijstandsuitkering bij WIL staat bij uitkering aanvragen.

Afspraak WIL

Bent u 27 jaar of ouder? Maak dan een afspraak bij WIL.

Jongerenloket 

Ben je jonger dan 27 jaar? Dan kan je terecht bij het Jongerenloket van WIL. Dit loket is dagelijks geopend tussen 13.00 en 16.00 uur op de derde verdieping van het Stadshuis.

Ziektewet, WW of WIA

Voor een ziektewetuitkering, een WW-uitkering of een WIA-uitkering moet u bij het UWV zijn, kijkt u op www.werk.nl.

Pensioengerechtigd?

Bent u pensioengerechtigd of wilt u een nabestaandenuitkering, een AOW-uitkering of kinderbijslag aanvragen? Dit doet u bij de SVB. Meer informatie vindt u op www.svb.nl.

Geen vaste verblijfplaats?

Meldt u zich dan bij de gemeente Utrecht, Werk en Inkomen. Kijk voor meer informatie op de website van de gemeente Utrecht.

Zelfstandige?

Bent u zelfstandig ondernemer? Dan kunt u in bepaalde gevallen een Bbz-uitkering (Besluit bijstandverlening zelfstandigen) aanvragen. Bijvoorbeeld als u een bedrijf wilt starten of als uw bedrijf financiële problemen heeft.

Als u geen periodieke verklaring hoeft in te leveren

Kijkt u op de homepage van WIL rechts bovenaan.

Of kijkt u voor de data voor heel 2014 bij betaaldata en hoogte uitkering.

Als u wel een periodieke verklaring moet inleveren

Levert u uw loonstrook of uitkeringsspecificatie van het UWV of SVB of andere instantie dan WIL zo spoedig mogelijk in met u periodieke verklaring. Uw uitkering wordt vervolgens na behandeling door WIL uitbetaald.

Let op: uw uitkering wordt exclusief vakantiegeld uitbetaald. Het vakantiegeld krijgt u in juni uitbetaald.

Uw inkomsten daarentegen worden iedere maand inclusief vakantiegeld ingehouden van uw bijstandsuitkering.

Heeft u nog vragen? Bel dan naar de uitkeringsadministratie van WIL tussen 8:30 en 12:30 uur op 030-70 22 300 of mail naar uitkeringsadministratie@wil-lekstroom.nl.

 

 

Verhuist u vanuit een andere gemeenten dan bovenstaande gemeenten? Bijvoorbeeld vanuit Utrecht?

Dan moet u zich inschrijven in het bevolkingsregister op het nieuwe adres in de Lekstroom en zich ook inschrijven voor een bijstandsuitkering op www.werk.nl. Vervolgens neemt u contact op met WIL op 030 70 22 300. Of u komt u langs tussen 9.00 en 12.00 uur bij het WWB-loket van WIL op de eerste verdieping in het stadshuis van Nieuwegein.

Verhuist u binnen de vijf gemeenten in de Lekstroom?

Dan schrijft u zich in op het nieuwe adres en meldt dit op het wijzigingsformulier, telefonisch, via de mail of schriftelijk aan WIL. U levert tevens, indien van toepassing, een nieuw huurcontract in. WIL zal dit verder in onderzoek nemen.

Om te beoordelen of u recht hebt op een bijstandsuitkering, hebben wij gegevens van u nodig. Hierover sturen wij u een brief met een aanvul/hersteltermijn waarbinnen u de gegevens moet inleveren. Als u dat niet kunt of het lukt niet op tijd, stuurt u dan een mail naar inkomen@wil-lekstroom.nl en geef de reden door waarom het niet lukt.

De medewerkers van WIL hebben 8  weken de tijd om de aanvraag af te handelen, dit is wettelijk zo vastgelegd. Deze periode kan verlengd worden als zaken niet duidelijk zijn.

Uiteraard doen we ons best u zo snel mogelijk duidelijkheid te geven. Voor een deel zijn we daarin ook afhankelijk van u. Van belang is dat u zelf zo snel mogelijk alle gevraagde stukken compleet inlevert en mee werkt aan de vragen die gesteld worden.

Heeft u vragen over uw aanvraag en heeft u alle stukken ingeleverd? Mail dan naar inkomen@wil-lekstroom.nl.

wil-lekstroom.nl maakt gebruik van cookies. Meer informatie Sluiten