>  Over WIL  >  Werkgeversservicepunt (WGSP)

Werkgeversservicepunt (WGSP)

Werkgeversservicepunt Lekstroom (WGSP Lekstroom) helpt bij sociaal ondernemen in Houten, Lopik, Nieuwegein en IJsselstein. Werkgevers bieden wij kosteloos advies en ondersteuning bij de werving en inzet van vakkundig personeel. Vanuit Nieuwegein werken we nauw samen met het WerkgeversServicepunt Midden-Utrecht. Zo loopt u als werkgever niets mis en wordt u toch zo lokaal en persoonlijk mogelijk verder geholpen.

Kandidaten en regelingen

Onze kandidaten hebben een bijstandsuitkering of hebben een recht op ondersteuning op grond van de Participatiewet. Denk hierbij aan kandidaten met een indicatie banenafspraak of de indicatie beschut werk. Zij willen en kunnen meedraaien in de werkende samenleving. Maar hebben daar soms nog wat hulp bij nodig. Denk aan alleenstaande ouders, jongeren, 50+-ers, statushouders of ‘gewoon’ mensen met een beperking. Allemaal staan ze in de startblokken voor werk! Hulp bieden kost u tijd en dus geld. Gelukkig zijn er allerlei regelingen om de loonkosten te verminderen. Wij adviseren u wat in uw geval passend is en hoe u het kunt aanvragen.

Wie zijn wij?

Werkgeversservicepunt Lekstroom (WGSP Lekstroom) bestaat uit een team van 10 accountmanagers met een groot netwerk in de regio. We hebben veel ervaring met sociaal ondernemen en het maken van de juiste matches tussen werkgevers en kandidaten. Wij adviseren u graag over SROI en loonkostensubsidies. Daarnaast kunnen wij kandidaten extra begeleiden als dat nodig is. Een goede, persoonlijke samenwerking tussen werkgever, kandidaat en accountmanager zorgt ervoor dat onze matches leiden tot duurzaam succes en werkgeluk voor iedereen.

Neem contact op met WGSP Lekstroom

Maak kennis met onze accountmanagers

Onderdeel van WSP Midden-Utrecht

Ons domein beweegt mee met de economische en politieke golfbewegingen. WGSP Lekstroom werkt in opdracht van de gemeenten Houten, Lopik, Nieuwegein en IJsselstein. Ons gebied valt onder de arbeidsmarktregio Midden-Utrecht. Wij zijn onderdeel van WSP Midden-Utrecht, vandaar dat we geregeld verwijzen naar gemeenschappelijke informatie en evenementen. Zo loopt u als werkgever niets mis en wordt u toch zo lokaal en persoonlijk mogelijk verder geholpen.

Accordeon

Veelgestelde vragen 

Waar kan ik terecht met vacatures voor Oekraïners?

Ziet u binnen uw bedrijf mogelijkheden voor vluchtelingen uit Oekraïne die (tijdelijk) willen werken? Neem dan contact op via het WerkgeversServicepunt (WSP) Midden-Utrecht. Heeft u al contact met een accountmanager van ons lokale team in de Lekstroom? Die kunt u natuurlijk ook bellen om uw vragen te bespreken.

Welke financiële regelingen helpen mij om de loonkosten te beperken bij sociaal ondernemen?

Er zijn talloze regelingen waarover wij u graag adviseren. Kijk alvast bij subsidies en regelingen op het gebied van werk. Onze accountmanager kan u meer uitleg geven.

Wat houdt de Banenafspraak in?

In het sociaal akkoord van 11 april 2013 hebben het kabinet en sociale partners afgesproken dat ze banen gaan creëren bij reguliere werkgevers voor mensen met een arbeidsbeperking. Meer informatie over de banenafspraak vindt u bij de Programmaraad. Onze accountmanager kan u meer uitleg geven.

Wat is een leerwerktraject?

Met een leerwerktraject leidt u een jongere of 50-plusser op voor het werk bij u op de werkvloer. Onze accountmanager kan u meer uitleg geven.

Wat is social return en wat kan ik ermee?

Voor sommige opdrachten, bijvoorbeeld als u werk gaat uitvoeren voor een gemeente, geldt dat u bij gunning iets terug moet geven aan de samenleving; social return. Meer informatie over social return. Onze accountmanager kan u meer uitleg geven.

Wat kan ik van jullie verwachten als een kandidaat begeleiding nodig heeft?

Onze accountmanager kan u meer uitleg geven.

Ik wil sociaal ondernemen en heb personeel nodig buiten de regio Lekstroom. Waar kan ik terecht?

WSP Midden-Utrecht is het adres voor personeel in Bunnik, De Bilt, Montfoort, Oudewater, Stichtse Vecht, Utrecht, Utrechtse Heuvelrug, Wijk bij Duurstede, Woerden, Zeist.

Voor andere regio’s klikt u op deze link: het werkgeversservicepunt in uw regio.