De receptie van WIL is in juni en juli op vrijdagmiddag gesloten. Het Jongerenloket is wel open op vrijdag van 13.00 - 16.00 uur. 
Bekijk het hele bericht op onze website.

U kunt WIL bellen op maandag tot en met vrijdag van 8.30 - 17.00 uur. 

Gastheer Noël wil eigen baas zijn

Noël Bouhuys (22) vond via het Jongerenloket van WIL een parttime baan als gastheer. Die baan kan hij prima combineren met zijn ware passie: het ondernemerschap. 'Mijn droom is om eigen baas zijn.'

Noël houdt van uitdagingen. “Ik word graag getriggerd”, zegt hij. “Ik wil steeds nieuwe dingen uitproberen.”
Na zijn MBO-opleiding had Noël allerlei baantjes. Vaak sloeg al snel de verveling toe. “Ik kan niet tegen routine.” 

Ik werd me ervan bewust dat ik ondernemer wil zijn

Maar wat wilde hij echt? Dat ontdekte hij bij BAAS, een organisatie die jongeren helpt bij het nadenken over hun toekomst. “Ik werd me ervan bewust dat ik ondernemer wil zijn.”
Toch werkt hij sinds twee maanden 12 uur per week in loondienst als gastheer bij WIL. Leuk werk, vindt hij. “Ik kan mensen helpen, ben toch een beetje eigen baas en hou tijd over voor mijn webshop.” 

Het Jongerenloket geeft je advies en ondersteuning, maar je moet het zelf doen

Noël, die overgevoelig is voor prikkels, was cliënt bij welzijnsorganisatie Lister. Zijn begeleider bracht hem in contact met het Jongerenloket. Dat helpt jongeren tussen de 16 en 27 jaar met het vinden van werk of het volgen van een opleiding.
Noël: “Ze geven je advies en ondersteuning, maar je moet het zelf doen. Dat past helemaal bij mij.”
Voor jongeren die net als hij zoekende zijn, heeft hij een tip: “Trek je niets aan van wat anderen zeggen, maar volg je gut feeling. Dan komt het goed.”