WIL is op donderdag 11 en vrijdag 12 juli 2024 gesloten voor bezoekers. 
We zijn wel per telefoon en e-mail bereikbaar. 
Bekijk het hele bericht op onze website. 

Imana’s zelfvertrouwen groeit bij WAUWcloset

“Ik wil alles doen!”, zei Imana Suleyman (35) tegen directeur Hanh Vlooswijk-Lu van WAUWcloset. Het leverde haar een werkervaringsplek op. “Ik zie haar zelfvertrouwen groeien”, zegt Hanh.

WAUWcloset uit IJsselstein staat voor duurzame kleding en verhuurt daarom zowel sjieke als dagelijkse dameskleding aan particulieren. Hanh, zelf ooit vluchteling, wil met haar bedrijf vluchtelingenvrouwen ‘in hun kracht zetten’. “Die zijn vaak onzeker: kan ik dat wel? Maar alle vrouwen hebben talenten en ik wil hen stimuleren om die te ontwikkelen. WAUW staat voor: We Are Unique Women.”

Opleiding

Imana kwam als vluchtelinge uit Eritrea naar Nederland. De moeder van drie kinderen wilde graag aan het werk, maar heeft weinig opleiding. Ook de taal is een probleem. Ze had tijdelijke baantjes en deed vrijwilligerswerk. Via WIL kwam ze bij WAUWcloset. “Ik leer hier werken met de naaimachine”, zegt ze. “Dat vind ik leuk.” Ontwikkeling Imana doet het zo goed dat Hanh haar werkervaringstraject heeft verlengd. “Imana is bang om fouten te maken, maar ze kan meer dan ze zelf denkt. Ze leert snel. Het is mooi om haar ontwikkeling te zien. Ik ben blij met haar.”

Droom

Imana is blij met haar werk bij WAUWcloset. “Ik hoop dat ik hier kan blijven.” Maar op langere termijn hoopt ze ooit haar grote droom te realiseren: “Ik kan goed koken en wil graag een Eritrees restaurant beginnen.”