WIL is op donderdag 11 en vrijdag 12 juli 2024 gesloten voor bezoekers. 
We zijn wel per telefoon en e-mail bereikbaar. 
Bekijk het hele bericht op onze website. 

Jongerencoach Jennifer Brouwer “Ik wil jongeren helpen”

Het ging slecht met Jennifer Brouwer (22). Nu gaat het weer beter. Als jongerencoach helpt ze andere jongeren. Ze weet wat die doormaken.

Jennifer is jongerencoach. Ze begeleidt jongeren tussen de 16 en 27 jaar. Jongeren die niet goed weten wat ze willen. Jennifer: “Vaak hebben ze moeilijkheden thuis. Of schulden. Of andere problemen. Ze hebben soms geen diploma of geen baan. Ze weten niet wat ze moeten doen. Gaan ze werken? Of weer naar school? Ik probeer ze te helpen.”

Overspannen

Jennifer heeft zelf veel problemen gehad. Ze had schulden en was overspannen. “Ik begrijp wat jongeren doormaken. Hoe moeilijk het leven kan zijn.” Dat helpt haar enorm in haar werk. “Het schept een band. Ik heb zelf gemerkt dat je veel kunt bereiken. Dat vertel ik ook aan de jongeren.”
Jennifer ging aan de slag bij Young Ambition. Dat is een organisatie die jongeren helpt. Ze kwam er terecht via het jongerenloket van Werk en Inkomen Lekstroom. Daar zag accountmanager Davey Kisman meteen dat ze speciaal is: “Jennifer is slim en wil graag mensen helpen. Ze weet zelf hoe het is als je problemen hebt. Daardoor is ze heel geschikt als jongerencoach.”

Opleiding

Davey bracht Jennifer in contact met Young Ambition. Jennifer kreeg een opleiding. Sinds eind september werkt ze een dag per week bij Young Ambition. Ze krijgt hier salaris voor. De andere dagen werkt ze bij Bolcom. “Die baan heb ik helemaal zelf geregeld”, zegt ze.
Het werk als jongerencoach bevalt haar heel goed. “Ik heb altijd al mensen willen helpen. Dat kan ik hier. Ik weet nu ook dat ik me verder wil ontwikkelen in dit werk.