WIL is op donderdag 11 en vrijdag 12 juli 2024 gesloten voor bezoekers. 
We zijn wel per telefoon en e-mail bereikbaar. 
Bekijk het hele bericht op onze website. 

Mari vindt werk bij de Kringloop

Mari de Jong (54) uit IJsselstein had lang niet gewerkt. Toen ging ze werken bij Kringloop Welkom in IJsselstein. Eerst onbetaald, om ervaring op te doen. Sinds 1 januari krijgt ze loon. “Ik vind het leuk werk”, zegt Mari.

Vroeger had Mari allerlei baantjes. Ze werkte 10 jaar bij een tankstation. En bij een telefoondienst. Dat werk hield op. Daarna werkte Mari lang niet meer. Ze zat in de bijstand. 
Ze wilde wel weer graag werken. Daarom volgde ze bij WIL een cursus. Empowerment heet die cursus. Dat betekent: voor je zelf leren opkomen. Nou, dat kan Mari wel.

Welkom
Via WIL kwam ze bij een kringloopwinkel in IJsselstein. ‘Stichting Welkom’ heet die winkel. En Mari voelde zich ook welkom. “Ik vond het meteen leuk. Ik heb veel contacten. Met de klanten en collega’s.”
Eerst werkte ze onbetaald om ervaring op te doen. Twintig uur per week. Maar Mari wilde graag betaald werk. Dus stapte ze naar de baas. Die zei: “Je kunt betaald werk krijgen voor 10 uur per week.” 
Mari staat vaak bij de kassa. Ze doet ook ander werk. Kleding uitzoeken bijvoorbeeld. In het begin vond ze het werk zwaar. “Je staat en loopt de hele dag. Het is hier ook altijd koud. En je wordt vies. Maar nu ben ik eraan gewend. Ik wil niet anders meer.”

Contract
Mari is trots op haar betaalde baan. “Twee mensen hier hebben een contract. Ik ben er één van.” Ze krijgt voor 10n uur betaald. Vijftien uur werkt ze nog als vrijwilliger. Ze hoopt dat haar contract wordt uitgebreid. “Ik wil graag een betaalde baan. Voor 20 uur per week.” 

Dat gaat vast lukken. Want Mari is een echte doorzetter.