WIL is op donderdag 11 en vrijdag 12 juli 2024 gesloten voor bezoekers. 
We zijn wel per telefoon en e-mail bereikbaar. 
Bekijk het hele bericht op onze website. 

Met budgetbeheer van WIL kwam Elvira uit de schulden

Door huurachterstand stond de Nieuwegeinse Elvira van der Sluis (35) met haar 2 kinderen bijna op straat. Dankzij budgetbeheer en schuldhulpverlening door WIL lacht het leven haar weer toe.

40.000 euro schuld hadden Elvira en haar ex-partner opgebouwd. De deurwaarder was vaste gast. Na zijn laatste bezoek moest het gezin de huurwoning verlaten. 'De tassen waren al gepakt. Ik was in totale paniek', zegt Elvira.

In die stressvolle uren meldden zich onverwacht 2 medewerkers van WIL: Elvira kon in haar woning blijven als ze akkoord ging met schuldhulpverlening en budgetbeheer. 'Die kans heb ik met beide handen gegrepen', zegt Elvira.

Haar schulden betaalde ze in 3 jaar tijd af via een afbetalingsregeling. Budgetbeheerder Eva van WIL nam haar geldzaken over. 'Ik kreeg 90 euro leefgeld per week. Daar moest ik alles van doen.' Dat lukte haar goed, tot haar verbazing. 'Ik werd heel creatief.
Het werd een beetje een sport om weinig uit te geven. Ik kon zelfs sparen.'

In het begin vond ze het lastig dat Eva haar financiƫn beheerde. 'We hebben wel eens gebotst.' Later kreeg ze meer waardering voor de budgetbeheerder. 'Ze was geweldig!' Elvira heeft haar leven weer op orde. Ze woont nog steeds schuldenvrij in haar gezellige huisje en begint binnenkort aan een nieuwe baan. 'Ik ben trots op mezelf.'