Sabine vroeg om werk en kreeg een baan

Sabine van de Berg (20) uit IJsselstein zocht werk. Ze stapte zomaar binnen bij restaurant Piccola Italia in haar woonplaats. Nu heeft ze een baan voor 26 uur per week. Al 2 jaar is ze een gewaardeerde medewerkster.

“Ik heb altijd met mijn handen willen werken”, zegt Sabine. “Mijn moeder werkte in de catering. Als kind ging ik al mee om haar te helpen.” Sabine is praktisch ingesteld. Theorie gaat haar niet goed af, maar praktisch werken kan ze als de beste. Dat heeft ze wel laten zien bij Piccola Italia.

Ze wilde heel graag werken

“Sabine wilde heel graag werken. Dat sprak me aan”, zegt Salvatore Ciuni, de eigenaar van Piccola Italia. Hij heeft nog geen seconde spijt gehad van zijn besluit. “Ze doet haar werk goed en past helemaal in ons team. Wel heeft ze extra begeleiding nodig. Ze is soms onzeker en heeft moeite om keuzes te maken als het druk is. Maar met steun van haar jobcoach lukt dat steeds beter.”

Sabine haalde het diploma van De Baanbreker, een school voor praktijkonderwijs. “Eerst kon ik geen werk vinden. Mijn moeder zei: ‘probeer het eens bij dat restaurant’. Ik was best zenuwachtig, maar heb het toch gedaan.”

Ik leer veel

Sabine werkt als keukenhulp en manusje van alles. Ze heeft een vaste lijst taken; schoonmaken, dingen klaarzetten, soms helpen in de bediening. “Het is leuk en ik leer veel”, zegt ze. Maar het allerfijnste vindt ze haar collega’s. “Ze zijn als familie”, zegt ze. “Ik voel me hier helemaal thuis.” Salvatore: “Wij zijn blij met haar. Wat ons betreft blijft ze hier tot haar 100-ste werken.”