Sven doet het goed in de techniek

Techniek interesseerde Sven van Dijk (21) altijd al. Maar hij ging werken in een kapsalon. Door corona raakte hij zijn baan kwijt. Een geluk bij een ongeluk. Met hulp van WIL vond hij een technische baan bij KMZ in Benschop. Sven is blij met zijn baan. Het bedrijf is blij met hem.

Voor Sven is communiceren soms een probleem. Maar zijn beperking is juist zijn kracht, zegt directeur Arjan de Priester van KMZ, dat luchtbehandelingsapparatuur verhuurt. “Sven reinigt en controleert de apparaten die terugkomen uit de verhuur. Daar moet je gefocust voor zijn. Niet iedereen kan dat. Sven wel. We zijn blij met hem.”

Afwisselend

Sven geniet van zijn werk. “Iedere dag is anders, iedere machine ook. Dat maakt het afwisselend. En mijn collega’s zijn aardig”, zegt hij met een big smile.

Accountmanager Jamal el Mourabit van WIL bracht Sven in contact met KMZ. “Het is een heel sociaal bedrijf. Toen ik hoorde dat ze iemand zochten, dacht ik meteen aan Sven. Ik wist dat hij hier op zijn plek zou zijn.”

Klopt, zegt directeur De Priester: “Sven doet het goed. Hij heeft alleen wat extra aandacht nodig en moet leren om aan de bel te trekken als hij ergens mee zit. Dat lukt steeds beter.”

Sven is blij met zijn baan en zijn contract bij KMZ. “Ik wil me hier graag verder ontwikkelen.”