WIL is op donderdag 11 en vrijdag 12 juli 2024 gesloten voor bezoekers. 
We zijn wel per telefoon en e-mail bereikbaar. 
Bekijk het hele bericht op onze website. 

Wesley en Stan, twee echte toppers

Wesley (20) en Stan (24) hebben een goede baan. Ze werken 3 dagen per week bij Brownies&DownieS. Dat is een koffie- en lunchrestaurant in Nieuwegein. Daar werken mensen met een beperking. Wesley en Stan vinden hun werk heel leuk.

Voor Wesley is het zijn eerste baan. Stan werkte al eerder in cafés en restaurants. Ze kregen de baan via WIL. Eerst een paar maanden op proef. Maar sinds kort voor vast. Ze hebben een jaarcontract en krijgen loon.
Wesley staat vooral achter de bar. Ook werkt hij in de bediening. Hij vindt zijn werk fijn. “Ik hou ervan om met mensen te praten.” Met een glimlach op zijn gezicht bedient hij de gasten. “Ik stel mensen graag op hun gemak. Ik zorg ervoor dat ze zich hier thuis voelen.” 

Citroengebak

Stan staat meestal in de keuken. Daar maakt hij graag lekkere dingen klaar. Zoals lemoncurd cake. Een soort citroengebak. Het is zijn eigen recept. “Iedereen vindt het heel lekker”, zegt hij trots. 
Brownies&DownieS is een restaurant waar mensen werken met een beperking. De bazen van Brownies&DownieS vinden dat die ook goed kunnen werken. Sinds oktober vorig jaar zit Brownies&DownieS ook in Nieuwegein. Op Cityplaza. 

Blij

“We hebben het heel druk”, zegt Marjolein Maigret. Zij is de baas van Brownies&DownieS in Nieuwegein. “Dus we zijn blij met Stan en Wesley. Ze leren snel en doen goed hun best. Het zijn echt toppers!”
Wesley en Stan gaan graag naar hun werk. Vanwege de klanten. Maar ook vanwege de leuke collega’s. “Het is altijd heel gezellig.” Wesley en Stan hebben een jaarcontract. Daar zijn ze blij mee. Ze zijn trots dat ze hun eigen geld verdienen. “We willen hier altijd wel blijven werken”, zeggen ze. 

Op de foto van links naar rechts: Wesley en Stan