WIL-direct niet beschikbaar vanwege storing

Ons team werkt met spoed aan het oplossen van deze kwestie.
Onze excuses voor het eventuele ongemak en danken u voor uw geduld en begrip.

Energietoeslag 2023 vanaf 11 december aan te vragen

Inwoners van de gemeenten Houten, Lopik, Nieuwegein en IJsselstein kunnen vanaf 11 december energietoeslag aanvragen via Werk en Inkomen Lekstroom. Het gaat om een bedrag van € 800,-.

Op onze pagina Energietoeslag vindt u alle informatie, aanvraagformulieren en hulpadressen in uw gemeente. Ook kunt u er de veelgestelde vragen en antwoorden lezen.

Belangrijk

Het aanvragen van energietoeslag is mogelijk tot en met 30 april 2024. 

Antwoord op aanvraag kan 8 weken duren

Er is bij WIL een speciaal team samengesteld om de energietoeslag te gaan uitvoeren. Is uw aanvraag compleet en op tijd ingeleverd? Dan handelen we uw aanvraag zo snel mogelijk af. We verwachten dat veel inwoners tegelijk een aanvraag zullen indienen. Het kan dan ook wat langer duren voordat we alle aanvragen hebben behandeld. Wij proberen dit altijd binnen 8 weken te regelen.

Digitaal aanvragen gaat sneller

Met een digitale aanvraag heeft u sneller bericht of u de energietoeslag gaat krijgen. Op onze pagina Energietoeslag kunt u ook de versie van het aanvraagformulier op papier downloaden.

Hulp bij het aanvragen

Heeft u hulp nodig om de energietoeslag aan te vragen? In de gemeenten zijn hulpadressen voor als u er zelf niet uitkomt. Op onze speciale pagina Hulp bij aanvragen bijdrage energiekosten leest u meer.