WIL-direct niet beschikbaar vanwege storing

Ons team werkt met spoed aan het oplossen van deze kwestie.
Onze excuses voor het eventuele ongemak en danken u voor uw geduld en begrip.

Extra’s voor kinderen. Vraag het aan!

De herfstvakantie is voorbij. De scholen beginnen weer. Voor kinder-activiteiten is er soms een extra bijdrage te regelen.

Wat er mogelijk is kan per gemeente anders zijn. In dit bericht geven wij u een paar voorbeelden en linkjes naar nuttige adressen voor regelingen in één of meer van onze gemeenten Houten, Lopik, Nieuwegein en IJsselstein. Bekijk ook de pagina extras bij een laag inkomen.

Leergeld (Houten, Nieuwegein, IJsselstein)

Deze regeling geldt alleen voor inwoners van de gemeenten Houten, Nieuwegein en IJsselstein

Het is belangrijk dat uw kind mee kan doen op school. Maar soms is er te weinig geld om bijvoorbeeld een fiets of laptop te kopen. Heeft u kinderen van 4 t/m 17 jaar? Dan kunt u bij Stichting Leergeld een bijdrage aanvragen. De vergoedingen kunnen per gemeente verschillen.

Stadspas (Nieuwegein)

Deze regeling geldt alleen voor inwoners van de gemeente Nieuwegein.

Wilt u graag lid worden van een sportclub? Meedoen met een koor? Dansen? Naar een museum? Dat kan met veel korting als u in het bezit bent van de Nieuwegein Stadspas. Kijk op nieuwegein-stadspas.nl voor meer informatie.

Kindpakket (Lopik)

De regeling geldt alleen voor inwoners van de gemeente Lopik.

Heeft u kinderen die jonger zijn dan 18 jaar? Of bent u (of uw partner) 6 maanden of langer zwanger? Dan kunt u bij WIL een bijdrage aanvragen uit het Kindpakket. Bijvoorbeeld voor de aanschaf van schoolspullen, een laptop, een fiets, een schoolreisje, de babyuitzet of de peuterspeelzaal. Meer informatie op de pagina Kindpakket.

Jeugdsportfonds (Houten en Lopik)

Deze regeling geldt alleen voor inwoners van de gemeenten Houten en Lopik.

Woont u in de gemeente Houten of Lopik? Dan kunt u een aanvraag doen bij het Jeugdsportfonds. Het Jeugdsportfonds betaalt de contributie of het leergeld voor kinderen en jeugd tot 18 jaar. De aanvraag gaat via het Sociaal Team. Meer informatie kunt u vinden via het jeugdsportfonds of de website van uw gemeente.

U-pas (IJsselstein en Houten)

Deze regeling geldt alleen voor inwoners van de gemeenten IJsselstein en Houten

In Houten en IJsselstein kunt u de U-pas aanvragen. Met deze gratis pas kan uw hele gezin meedoen aan sportieve en/of culturele activiteiten. Ontvang korting op producten. Of een bijdragen voor uw kind. Lees meer over de U-pas op u-pas.nl