WIL-direct niet beschikbaar vanwege storing

Ons team werkt met spoed aan het oplossen van deze kwestie.
Onze excuses voor het eventuele ongemak en danken u voor uw geduld en begrip.

Heeft u recht op bijzondere bijstand?

Maakt u door bijzondere omstandigheden kosten die u zelf niet kunt betalen? Zijn deze kosten noodzakelijk en onverwacht?

En kunt u ergens anders geen vergoeding krijgen voor deze kosten? Bijvoorbeeld bij uw zorgverzekering of WMO? Dan kunt u misschien bijzondere bijstand krijgen. 
Dat is geld waarmee u deze kosten kunt betalen. Uw financiële en persoonlijke situatie bepalen of u bijzondere bijstand krijgt. Soms kunt u bijzondere bijstand krijgen in de vorm van een lening. U betaalt dan het bedrag terug aan WIL.

Voorbeelden van kosten waarvoor u bijzondere bijstand kunt aanvragen:

  • Bewindvoering;
  • Maaltijdservice: als het elke dag eten koken u echt niet lukt. En als het verzorgen van een maaltijd ook niet door anderen opgevangen kan worden;
  • Medische kosten die niet of niet volledig vergoed worden door uw zorgverzekering;
  • Verhuizing door een noodsituatie;
  • Een advocaat;
  • Bijzondere bijstand voor inrichtingskosten, medische of tandartskosten aanvragen? Doe dat vóórdat u de kosten maakt.

Let op! Wilt u bijzondere bijstand aanvragen voor inrichtingskosten, medische of tandartskosten? Dat kan alleen op basis van een offerte. Dus vóórdat de kosten gemaakt worden. Alleen dan kunnen wij beoordelen of de kosten noodzakelijk zijn. U kunt ons bellen voor meer informatie en de juiste aanvraagformulieren. De medewerker Bijzondere Bijstand is op maandag t/m vrijdag van 08.30 en 12.30 uur bereikbaar en helpt u graag verder.

Aanvragen en informatie

Kijk voor aanvragen en meer informatie op de pagina Bijzondere Bijstand of neem contact op met WIL.