Jaaropgave opvragen

Op uw jaaropgave staat het totaal aan uitkering dat u het vorige jaar heeft ontvangen. Ook ziet u hoeveel belasting op uw uitkering is ingehouden. Uw jaaropgave kunt u ieder jaar rond eind januari / begin februari digitaal opvragen.

De jaaropgave heeft u bijvoorbeeld nodig voor:

  • huren van een woning
  • doen van belastingaangifte
  • aanvragen van toeslagen

Let op: u heeft een DigiD nodig voor het opvragen van uw jaaropgave. Heeft u nog geen DigiD? Vraag deze dan aan op www.digid.nl.

Veelgestelde vragen

Als u na 1 mei 2013 een bijstandsuitkering ontving, kunt u uw specificatie(s) en jaaropgave(n) opvragen. Het is helaas niet mogelijk meerdere maanden of jaren in één keer op te vragen. Voor ieder jaar (jaaropgave) logt u opnieuw in met uw DigiD.

Deze ontvangt u in uw e-mailbox in de vorm van een PDF. De afzender van de e-mail is: noreply@wil-lekstroom.nl.
Bewaar uw uitkeringsspecificatie of jaaropgave door deze op te slaan op uw computer. U kunt deze ook printen en bewaren bij uw administratie.

Let op: kijk in de map 'ongewenste mail' of bij uw 'spam' als u de mail niet in uw postvak kunt vinden.

Ja, u heeft een DigiD nodig om uw uitkeringsspecificatie op te vragen. Dit zorgt voor extra veiligheid. DigiD staat voor Digitale Identiteit; het is een gemeenschappelijk systeem waarmee de overheid op internet uw identiteit kan controleren. De overheid werkt steeds meer met digitale aanvragen.

Let op: houdt u er rekening mee dat u een activeringscode krijgt toegestuurd en dat het vijf werkdagen duurt voordat u uw DigiD kunt activeren.

Meer informatie over het aanvragen van een DigiD als u deze nog niet heeft.

Lukt het u echt niet om een digitale aanvraag te doen? Neem dan contact op met een medewerker van het team Uitkeringsadministratie. WIL beoordeelt of u (tijdelijk) uw uitkeringsspecificatie via de post kunt ontvangen.