De receptie van WIL is in juni en juli op vrijdagmiddag gesloten. Het Jongerenloket is wel open op vrijdag van 13.00 - 16.00 uur. 
Bekijk het hele bericht op onze website. 

U kunt WIL bellen op maandag tot en met vrijdag van 8.30 - 17.00 uur.

WIL gestart met uitvoeren energietoeslag 2023

Ook in 2023 is er een energietoeslag in de gemeenten Houten, Lopik, Nieuwegein en IJsselstein. Dat hebben de gemeenten pas geleden besloten.

WIL is gestart met de uitvoering. Veel mensen die eerder energietoeslag kregen zullen de toeslag begin december automatisch ontvangen.

De energietoeslag heeft geen invloed op andere toeslagen of uitkeringen 

Krijgt u ook een zorgtoeslag, een huurtoeslag of kinderopvangtoeslag? Of heeft u een uitkering? Dan hoeft u niet bang te zijn dat de energietoeslag daar invloed op heeft. De zorg-, huur- of kinderopvangtoeslag of uw uitkering blijven precies hetzelfde. U krijgt de energietoeslag er gewoon bij. 

Veelgestelde vragen

Energietoeslag aanvragen kan vanaf 11 december 2023 via een digitaal formulier op deze website. Ook kunt u dan u een formulier downloaden en deze op papier inleveren bij WIL. Of stuur het per post naar WIL. Aanvragen kan tot en met 30 april 2024.
 

Of wilt u iemand helpen de energietoeslag aan te vragen? Kijk op de pagina Energietoeslag. Aanvragen kan tot en met 30 april 2024.

Het leven is duur. Misschien komt u ook nog in aanmerking voor andere regelingen voor mensen met een laag inkomen: